wo 31 jan 2024, 18:45
OH Leuven OH Leuven 2 - 1 KRC Genk KRC Genk
Eerste helft

Met Paintsil als valse 9 naast Tolu zag het publiek in Leuven Genks overwicht tijdens de eerste helft. De thuisploeg acteerde voornamelijk vanuit de reactie. Het Genks balbezit resulteerde na zo’n 20 minuten in een eerste grote kans. Fadera schilderde het leer op de knikker van Tolu die zijn kopbal op het dak van het doel zag eindigen. Tolu zat goed in de wedstrijd en werd met zijn rug naar doel vaak gevonden door zijn ploegmaats. Galarza vond een gaatje in de thuisdefensie. Maar nog voor onze lange Nigeriaan op de rand van de kleine rechthoek kon afdrukken zat Pletinckx er goed tussen. Sor legde breed tot bij Joske. Maar die besloot, net buitenspel, nipt naast. De bezoekers moesten terugplooien, al werd het toch even bibberen toen Genks balverlies ei zo na werd afgestraft door Nsingi. Zijn trap ging een half metertje naast de kooi van Vandevoordt. Zo stond het aan de rust 0-0 na een behoudende eerste helft.

Tweede helft

Paintsil bleef met geel achter zijn naam in de kleedkamer. Zeqiri kwam naast Tolu in de spits. De tweede helft bracht meteen meer vuur. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Maziz vond Sagrado die niet kon besluiten. Onze jongens antwoordden meteen. Sobol vond met een heerlijke krul het hoofd van Zeqiri, maar de Zwitser kon zijn kopbal niet kadreren. Even later mocht Zeqiri het opnieuw proberen. Diepgestuurd door Sor, mikte hij van dichtbij op ex-Genkie Tobe Leysen. Onder druk van Tolu werkte Ricca de bal onhandig in eigen doel na een scherpe voorzet van Fadera. De bal bleef voor onze jongens, al bleef het net als in de eerste helft oppassen. Maziz dook de zestien in, maar mikte op de eerste paal. We hadden de match onder controle. Galarza heerste samen met Hrosovsky op het middenveld, maar haakte Maziz in de laatste 10 minuten in de 16. Vanop de stip hing Schrijvers de bordjes in evenwicht. Met een gelijke stand vond OH Leuven nieuwe moed. In de laatste minuut slikte we zo zelfs de 2-1. Richting zaterdag steken we de koppen bij elkaar en gaan we opnieuw vol de strijd aan tegen competitieleider Union.

Wouter Vrancken: "Ik ben heel gefrustreerd en ontgoocheld. Ik voelde het vuur niet bij mijn spelers om de overwinning binnen te halen. Je kan niet alle wedstrijden winnen puur op kwaliteit. We gaven nauwelijks iets weg, maar net als tegen STVV was het niet genoeg. De drang moet er zijn om resultaten op een gecontroleerde manier binnen te halen. Dat zal er moeten zijn om zaterdag tegen Union het verschil te maken"

Vandevoordt, Sobol, McKenzie, Cuesta, El Ouahdi (’90 Nkuba), Hrosovsky, Galarza, Paintsil (46’ Zeqiri), Fadera (71’ Bonsu Baah), Tolu, Sor.

54’ Ricca 0-1 (eigen doelpunt)
’80 Schrijvers 1-1 (strafschop)
’90 Pletinckx 2-1