Na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken, trekken onze jongens morgen naar KV Mechelen. De opdracht: het tij keren Achter De Kazerne.

Weerzien met Besnik Hasi

Geen onbekend gezicht langs de zijlijn van KV Mechelen. Besnik Hasi, in het verleden nog vijf jaar speler voor onze club, staat er aan het roer. Vanaf zijn intrede in november bracht hij de Mechelaars terug naar de linkerkolom. Samen met Union hebben ze daarmee het beste rapport sinds de jaarwisseling. Ook Vrancken had lof voor de Kosovaar: “Hasi heeft van de ploeg opnieuw een geheel gemaakt. Hij heeft ervaring en staat gekend om zijn no-nonsense voetbal. Ze houden de ruimtes kleiner, terwijl ze verticaler voetballen. Daarnaast hebben ze goede transfers gedaan, en hebben ze nu zelfs overschot op bepaalde posities.”

Intensieve week op training

Aan Genkse wil, vuur en strijdlust geen gebrek in de wedstrijd tegen Union. Zo ook niet op het Genkse trainingsveld afgelopen week, waar ook Kos en Adedeji aanwezig waren. “Het zijn jonge gasten met erg veel potentie”, klonk het bij Wouter Vrancken. “Als ploeg heeft Jong Genk grote stappen gezet, maar individueel ook. Beide jongens stappen mee de bus op zondag.”

Met opgeheven hoofd richting Mechelen

“Een onderonsje Achter De Kazerne is altijd lastig. Ze genieten een goede thuisreputatie, ook door de supporters die altijd achter de ploeg staan”, wist Vrancken, die later zowel de positieve als negatieve punten van de wedstrijd tegen Union benoemde: “Puur op kwaliteit hebben we na nieuwjaar nog geen goede match gespeeld, maar organisatorisch was het best oké. Het is vooral een kwestie van meer te brengen in balbezit. De afgelopen weken ontbrak het ons aan kwaliteit en juiste keuzes in kansencreatie, dat moet beter. We zullen top moeten zijn om punten te halen in Mechelen, maar daar streven we naar.”

Met opgeheven hoofd en meer dan 800 Genkies in steun maken we morgen de verplaatsing. Komaan Racing!  

Onze selectie