zo 11 feb 2024, 16:00
KV Mechelen KV Mechelen 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

Voor de opdracht in Mechelen wijzigde Vrancken zijn basiself op drie plaatsen. Cuesta nam zijn plek centraal achteraan opnieuw in naast McKenzie. Galarza vormde samen met Heynen en Hrosvsky de driehoek op het middenveld. El Khannouss schoof een rijtje vooruit. Tolu verving de geblesseerde Sor dan weer in de spits.

Eerste helft

Na een moeilijke start van 2024 was de opdracht Achter De Kazerne duidelijk: winnen. Vrancken vroeg een over-mijn-lijkmentaliteit. Met de driehoek Galarza - Hrosovsky - Heynen centraal en Bilal in een vrije rol wilde onze coach meer balvastheid creëren. In het eerste halfuur hadden we ook geregeld de bal, maar was het zoeken naar grote kansen. Bij de thuisploeg stond het visier van Antonio nog niet op scherp. Ook Schoofs en Mbrabti konden niet kadreren. Het was wachten op een Genkse vrije trap voor de wedstrijd helemaal openbrak. Het leer belandde in de kluts voor de voeten van Tolu die de 0-1 op het bord zette. De openingstreffer zorgde voor een vertrouwensboost. Bilal geraakte helemaal in zijn sas. Als een ware dirigent dicteerde hij de wet Achter De Kazerne. Maar Joske en vooral Heynen konden twee heerlijke combinaties niet belonen met de dubbele voorsprong. Aan de overkant ging de bal er wel in. Antonio bracht voor aan de tweede paal waar Mrabti de gelijkmaker keurig klaarlegde voor Schoofs. Zo gingen we met een gelijke stand de kleedkamer in.

Tweede helft

Begin tweede helft gingen we door op het elan van het einde van de eerste. Al na luttele minuten bracht Paintsil, na een mooi driehoekje op links, goed voor tot bij Tolu die onvoldoende bij de bal kon. De enige Mechelse kans in de twee de helft kwam er na Genks balverlies op de eigen 16. Mrabti was het eindstation op een uitgespeelde aanval, maar mikte hoog over. Voorts werd Tolu, stevig in duel en keurig in de kaats, afwisselend gezocht en gevonden via voorzetten vanop links en rechts. Onze boomlange spits verdiende een tweede doelpunt, maar zijn kopkansen gingen naast en over. Nadien werden de duels potiger en vielen er minder kansen te noteren. Het moest komen van ingevingen, en zo leek het ook te gebeuren. Galarza katapulteerde met een fantasietje El Ouahdi de zestien in, maar die werd gehaakt door Foulon. Geen penalty dixit Van Driessche, die aan de overkant - toen Bafdili tegen de vlakte plofte na een duel met Hrosovsky - hetzelfde oordeel velde. Zo bleef de wedstrijd steken op een gelijk spel. Volgende week gaan we in eigen huis opnieuw op zoek naar de drie punten.

‘Ik denk dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen, het was zoeken en we toonden weinig initiatief in de eerste 20-25 minuten. Later hebben we het evenwicht goed hersteld op het veld. We hebben, buiten schoten van buiten de zestien, weinig weggegeven. Een punt op Mechelen, wetende voor welk publiek je terecht komt, is zeker niet slecht. Maar in de situatie dat we zitten moeten we zo snel mogelijk punten pakken.' - Wouter Vrancken