zo 11 feb 2024, 13:30
Jong Genk Jong Genk 2 - 1 FCV Dender FCV Dender

Weekend, dat betekende ook een nieuwe uitdaging voor onze youngsters, zij ontvingen FCV Dender in het Leunenstadion. Dender verkeerde in een goede vorm maar dat deden onze jongens ook, met een 10/12 mochten de troepen van Coen zeer tevreden zijn. Trainer Jelle Coen – die afgelopen week verkozen werd als manager van de maand – kon niet rekenen op Karetsas en Sternberg, zij sloten aan bij de A-ploeg. Da Costa en Mirisola waren hun vervangers.

De eerste helft van de wedstrijd liet aan de wensen over, slordige inspeelpasses en de vele balverliezen kleurden de openingsfase. Buiten een schotje van afstand viel er niets te noteren. Het was wachten tot het einde van de eerste periode op een echte kans voor Jong Genk. Man in vorm Thomas Claes besloot het dan eens met een afstandsschot te proberen, zijn bal week lichtjes af en verdween in het doel. Diezelfde Claes kwam op slag van rust zowaar dichtbij zijn tweede treffer, zijn kopbal strandde op de lat.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste. Beide teams kwamen niet aan kansen toe tot in minuut 60. Schoten van Mirisola en Beniangba konden niet voor de dubbele voorsprong zorgen. Dender kwam er aan de overzijde weinig uit en had veel moeite met het creëren van kansen. Tot in minuut 75, de ingevallen Olivier Myny krulde de bal fraai in de linkerbovenhoek en bracht de bezoekers op gelijke hoogte. In de slotfase was het aan de pas ingevallen Nuozzi om de schijnwerpers op te eisen. Jong Genk bouwde goed op over de flank, een heerlijke voorzet van Kelvin werd binnengeduwd aan de 2de paal door Cédric. Zo kwamen we opnieuw op een verdiende voorsprong.

Het was bibberen tot in de laatste minuut, wanneer we een – onterechte – penalty tegen kregen. Mike ging hier niet mee akkoord en stopte de bal op magistrale wijze. De held van de dag bezorgd ons zo de drie punten!

Zo blijven we ongeslagen in 2024. Vrijdag volgt de verplaatsing naar Lierse.