za 17 feb 2024, 16:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 RWDM RWDM

Door de nakende transfer van Paintsil en de blessures van Fadera en Sor moest Vrancken weer aan het puzzelen voor de wedstrijd tegen RWDM. Tolu werd vooraan geflankeerd door Oyen en Bonsu Baah. Bilal acteerde opnieuw op de nummer 10 waardoor Galarza naar de bank verhuisde. Opdracht: de 3 punten thuishouden.

Eerste helft

“Alle resterende wedstrijden zijn must-wins”, liet Wouter Vrancken optekenen voor de wedstrijd. Maar al na amper 2 minuten keek zijn ploeg tegen een achterstand aan. Na een vlotte bezoekende combinatie tekende Carlos Alberto voor de 0-1. De daaropvolgende Genkse aanval zorgde ei zo na voor de gelijkmaker. Tolu kwam een dikke teen te laat om de voorzet van Bonsu binnen te werken. Het duurde een 20-tal minuten voor de Genkse motor aansloeg. Geïnspireerd door ‘You'll never walk alone' - ter nagedachtenis van overleden supporter Kristof - schilderde Bilal een corner op de knikker van Tolu die de gelijkmaker tegen de touwen knikte. Zijn tiende doelpunt van het seizoen in alle competities. Tolu kreeg nog twee mooie kansen aangeboden door Zakaria en Bonsu, maar kon zijn doelpuntensaldo niet verder opdrijven. Aan de overkant bleef Carlos Alberto de gevaarlijkste man, maar Vandevoordt zat er twee keer goed tussen. Aan de overkant leken Bilal en Luca elkaar goed te vinden. ‘Bilou’ met het gemeten balletje diep, Luca met de subtiele afwerking. 2-1. Dankzij veel wil en veerkracht gingen we zo alsnog met een voorsprong de rust in.

Tweede helft

Na twee assists in de eerste helft wilde El Khannouss in de tweede periode ook zelf zijn goaltje meepikken. Nog maar net aan het spelen, vuurde hij een pegel af. Defourny kwam niet in verlegenheid, maar moest zich wel flink strekken. De Genkse aanvalsgolven bleven komen. Een heerlijk balletje diep van Bryan richting El Khannouss. Bilal met de kap achter het steunbeen, maar het pasje op Tolu was net te kort om gevaarlijk te worden. Ook de laatste dreiging van onze Nigeriaanse spits, die op het uur vervangen werd voor Zeqiri. Op aangeven van Heynen mikte Andi eerst nipt voorlangs, maar het zou slechts uitstel van executie zijn. Eerst grabbelde Defourny een kopbal van Heynen nog uit zijn doel, maar even later verschalkte Zeqiri, met een sluw tikje, alsnog de RWDM-goalie. In blessuretijd mocht de 18-jarige Adedeji Sternberg voor zijn debuut tekenen. Hij verving Oyen die - onder een verdiend applaus - het veld verliet.

"Het is jammer dat we in het begin moeilijk in ons spel kwamen. De eerste twintig minuten voelde je dat het moeilijk was, dan is het extra mooi dat de jongens zich in de wedstrijd knokken. In de tweede helft hebben we ons goed herpakt. Het enige minpuntje was dat we de wedstrijd niet vroeg genoeg afmaken. Deze wedstrijd was een must-win. Dat is vanaf nu elke week zo. Volgende week gaan we verder bouwen op dit resultaat." - Wouter Vrancken

Vandevoordt, Sobol, McKenzie, Cuesta, El Ouahdi, Hrosovsky, Heynen, El Khannouss, Oyen, Tolu (64' Zeqiri), Bonsu Baah (78' Nkuba).

0-1 2' Alberto