zo 03 mrt 2024, 13:30
KRC Genk KRC Genk 0 - 3 Club Brugge Club Brugge

Na de recente zes op zes behield Wouter Vrancken het vertrouwen in dezelfde elf die tegen Charleroi aan de aftrap begonnen. Clublegende Thibaut Courtois gaf de aftrap voor een volgepakte en uitzinnige Cegeka Arena.

Eerste helft

In een wedstrijd waarin beide ploegen een gouden zaak konden doen, waren het de bezoekers die tijdens het openingskwartier de bal opeisten. Maar tot veel doelgevaar leidde dat niet meteen. In tegendeel, na een kwartier dook Bonsu de zestien in en dwong hij Mechele tot een fout. Vergoote wees meteen naar de stip, maar Tolu mikte hem nipt naast. Na het openingskwartier kwam het initiatief van Genkse zijde. Een voorzet van El Khannouss belandde via Heynen bij Tolu, maar zijn vizier stond niet op scherp. Aan de overkant werd er wel gescoord. Jutgla stuurde Vetlessen diep, die met een gekruist schot de bezoekers op voorsprong bracht. Even later moest Vandevoordt alle zeilen bijzetten om de dubbele voorsprong uit zijn doel te houden op een inzet van Jutgla. Ondanks de achterstand kwam het betere van het spel wel van onze jongens. Oyen rolde met zijn flukse voetjes de Brugse rechterflank op. De teruglegger was voor Heynen, maar die kon de gelijkmaker net niet binnentikken. Ook in de slotfase toonden we ons het gevaarlijkst. Bilal mikte vanop een afstand prima richting de kooi van Jackers. Op de daaropvolgende hoekschop was Cuesta het eindstation. Maar steeds hield de ex-Genkie ons van de verdiende gelijkmaker.

Tweede helft

In de tweede helft werd het spelbeeld verdergezet: een dominant Genk, en bezoekers die geen enkel initiatief naar doel toonden. Al snel belandde een mooie Genkse combinatie tot bij El Khannouss, die vanuit de tweede lijn het leer naast plaatste. Later was een gemiste controle van Onyedika de aanleiding tot een tweede Genkse kans(je). El Khannouss speelde verticaal Tolu aan, die niet aarzelde maar wel op doelman Jackers stootte. Het kwam neer op cruciale details die het eindresultaat zouden bepalen. Net wanneer El Ouahdi - na een elleboogstoot van Odoi - voor een bloedneus naar de kant ging, stond diezelfde Odoi op hoekschop alleen in de eerste zone om de score te verdubbelen. Zuur. Het Genkse monopolie aan balbezit zette zich voort, maar vertaalde zich verder niet in uitgespeelde kansen. De zeldzame opwinding kwam opnieuw van een 'overijverige' VAR, die onbegrijpelijk hands van Sor oordeelde in de Genkse zestien. Strafschop dus, die omgezet werd door Skov Olsen: 0-3. Een overdreven score en een zure nederlaag.

'De sleutel vandaag lag in de efficiëntie. We hadden het in het begin moeilijk om druk te zetten, maar kwamen nadien meer in de wedstrijd. Dan kregen we ook een penalty en speelden we goede kansen bij elkaar. In een topwedstrijd moet je die momenten grijpen. Jammer genoeg doe je dat niet, en kost een zeldzame ontsnapping van Vetlesen ons een tegendoelpunt. In de tweede helft gingen we met hernieuwbare energie op zoek naar de gelijkmaker, maar vonden hem niet. Nadien beslisten twee cruciale fases over twee doelpunten. Jammer, want je hebt de betere kansen over de hele wedstrijd gezien.' - Wouter Vrancken

Opstelling

Vandevoordt, Kayembe, McKenzie, Cuesta, El Ouahdi (79' Nkuba), Hrosovsky, Heynen, El Khannouss, Oyen (79' Adedeji), Tolu (57' Sor), Bonsu Baah (71' Zeqiri).

Doelpunten

0-1 26' Vetlesen
0-2 73' Odoi
0-3 85' Skov Olsen