vr 01 mrt 2024, 20:00
Club NXT Club NXT 2 - 1 Jong Genk Jong Genk

Jong Genk begon zijn weekend met een uitwedstrijd tegen Club NXT in Roeselare. Van de Perre nam plaats op de bank ten faveure van Da Costa. Door een schorsing was Al Mazyani afwezig; Onstein verving hem en maakte daarmee zijn debuut in de startopstelling. Een perfecte grasmat en twee jonge teams beloofden een mooie voetbalavond.

De wedstrijd kende een trage start. Binnen vier minuten zette Homma zijn ploeggenoot Talbi voor het doel, waarna vinnige speler de bal in de verre hoek schoof. Jong Genk keek direct tegen een achterstand aan. Maar het Genkse antwoord liet niet op zich wachten. Noah Adedeji-Sternberg waagde zijn kans van afstand en zijn schot belandde onhoudbaar in de bovenhoek: 1-1.

Daarna zakte het tempo. De strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Afgezien van enkele kansen voor de thuisploeg, gebeurde er weinig noemenswaardigs meer voor de rust.

De tweede helft begon ongelukkig voor Jong Genk. Karetsas kreeg zijn tweede gele kaart na een te gretige overtreding en moest het veld verlaten. Dit was een flinke tegenvaller voor onze ploeg. Club NXT probeerde het initiatief te nemen, maar Mike Penders werd niet echt op de proef gesteld. Jong Genk had het echter zelf ook moeilijk met het creëren van grote kansen.

In de laatste fase van de wedstrijd viel uiteindelijk dan toch de beslissing. Een schot van Audoor bepaalde de eindstand op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Volgende week staat de derby tegen Patro Eisden op het programma. We hopen op jullie steun!