Na een zes op zes staan we opnieuw in de top zes. Dit keer treffen we geen ploeg in de rode zone, maar wel een rechtstreekse concurrent in de strijd om een PO1-ticket. In eigen huis kruisen we de degens met Club Brugge. Wouter Vrancken blikte vooruit op de persbabbel.

Toppertijd

Na overwinningen tegen RWDM en Charleroi treffen we blauw-zwart in eigen huis. De missie is duidelijk: “Geloven in onze teamspirit en verder gaan op ons elan om de drie punten thuis te houden”, aldus Wouter Vrancken, die iets later een blik wierp op de tegenstander: “Ondanks de bekeruitschakeling en nederlaag tegen Anderlecht heeft Club Brugge op papier nog steeds de beste kern van België. Ze hebben veel individuele kwaliteit waarmee ze een wedstrijd kunnen bepalen", klonk het lovend.

Belang van vertrouwen, lef en verantwoordelijkheidszin.

Het vertrouwen van de zes op zes is voelbaar in de kleedkamer. “Op training wordt er goed, scherp en met veel energie getraind. De jongens pushen elkaar tot het uiterste, maar het is zondag dat ons vertrouwen echt tot uiting moet komen”, zei onze coach strijdvaardig. “Enkel winnen tegen RWDM en Charleroi is niet voldoende. We moeten meer willen. De positieve lijn doortrekken. Het zal belangrijk zijn om zondag lef te tonen. Als je tegen een goede ploeg als Club als angsthazen gaat spelen dan maak je het jezelf moeilijk en krijg je een moeilijke wedstrijd. Als je lef toont en zelfzekerheid uitstraalt dan komen de kansen wel. Het is belangrijk dat we dat doen."                                      

Volgepakte Cegeka Arena

Op de afspraak zijn dus. Een boodschap die onze supporters alvast goed begrepen hebben. Geruggesteund door een tot de nok gevulde Cegeka Arena, kijken we zondag blauw-zwart in de ogen. “Mooi om te zien dat het stadion volledig gevuld is. Dat geeft enorm veel energie. Het is aan ons om die energie om te zetten naar de tribunes en de supporters zo mee op het veld te trekken.”

Selectie