zo 10 mrt 2024, 13:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 Standard Standard

Met nog twee wedstrijden op het programma in de reguliere competitie was het opnieuw do or die in de Cegeka Arena. Mits winst nestelden we ons weer in de top 6. Voor de komst van Standard wisselde Vrancken zijn 11 slechts op één plek. Sor verving Tolu in de spits.

Eerste helft

In alweer een overvolle Cegeka Arena trokken onze jongens de wei op. Nog voor de bal begon te rollen, dropte rechtenhouder DAZN nog een leuke statistiek in de ether: geen enkele ploeg creëerde dit seizoen meer doelpogingen dan onze jongens. Tegen de Rouches zou het niet anders zijn. Onze jongens toonden zich dominant, agressief en gretig in elk duel. Tijdens de eerste periode zou Bodart wel 11 keer bestookt worden. Een sterke Bonsu Baah kon al vroeg in zijn gekende stijl vanop rechts naar binnen komen, maar Bodart zat goed bij zijn trap naar de verste hoek. Ook Sor en Bilal konden de netten niet doen trillen. Ondanks onze vlotte combinaties werd het net voorbij het half uur stil in de Cegeka Arena. Na een flukse beweging ging Oyen – weer hij – zonder enig contact tegen de grond. Meteen greep hij naar de knie. Op een draagberrie moest ons jeugdproduct van het veld worden gedragen terwijl werd gevreesd voor opnieuw een ernstige knieblessure. Zijn vervanger Tolu viel gretig in en liet meteen van zich horen. Zijn afleggertje op Heynen werd in allerijl door Noubi gekeerd. Het bezoekende doel leek wel behekst. Even later leek een trap van Bilal op de kruising af te stevenen, toen Laifis die nog uit doel wist te koppen. De daaropvolgende corner belandde via Tolu op de lat. Terwijl de bezoekers daar geen enkele kans tegenover konden zetten, gingen we ei zo na nog met een achterstand naar de kleedkamer. Maar na een carambole kon El Ouahdi de inzet van Yeboah van de achterlijn keren.

Tweede helft

Een sterk spelende Sor bleef na de rust in de kleedkamer. El Hadj kwam in zijn plaats en hoe. Na amper 5 minuten volgde de Brusselaar goed op een inzet van Bilal waarna hij de rebound in het dak van het doel pegelde. Waar de eerste helft bol stond van de kansen, hielden onze jongens na de voorsprong vooral de controle. Met veel grinta en strijd werden de bezoekende aanvallen steeds vakkundig geneutraliseerd."They were like hungry dogs, and today they ate us", zou het bij bezoekende coach Leko klinken na de wedstrijd. De gevaarlijkste kansen die er nog waren, kwamen uit Genkse hoek.Na een mooie flankwissel van Bilal kon Bonsu nog eens naar binnen snijden, maar zijn schot was te centraal om Bodart een tweede keer te kloppen. Even later kwam die bijna op het conto van Tolu, maar zijn schot ging voorlangs. Naarmate de tweede helft vorderde werd het nog even bibberen, maar Vandevoordt had een prachtige reflex in huis op de inzet van Yeboah. Zo hielden we meer dan verdiend de 3 punten thuis en blijven we op koers voor de Champions’ Play-Offs. Volgende week gaan we een laatste keer all-in op verplaatsing bij Westerlo. Daar winnen en we verzekeren ons van een plek bij de eerste zes. 

“Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn vandaag, alleen moesten we onszelf belonen in de eerste helft. Dan kan je ook een moment van rust inbouwen. Maar chapeau aan mijn jongens, die vanaf de eerste minuut veel energie brachten en weinig weggaven. We hebben verdiend gewonnen en zowel gedomineerd in balbezit als balverlies. Nu is het zaak om dat nog een keer over te doen in Westerlo." - Wouter Vrancken

Opstelling

Vandevoordt, Kayembe (’92 Sobol), McKenzie, Cuesta, El Ouahdi, Hrosovsky, Heynen, El Khannouss (’86 Galarza), Oyen (’36 Tolu), Sor (’46 Ait El Hadj), Bonsu Baah.

Doelpunten

’51 1-0 Ait El Hadj