De reguliere competitie komt stilaan ten einde. Na de wedstrijd tegen Club Brugge, staat er komende zondag opnieuw een klassieker in eigen huis op het programma. De opdracht: de zure thuisnederlaag doorspoelen met een overwinning tegen de Rouches. Wouter Vrancken blikte vooruit met de verzamelde pers.

De goede punten onthouden

“In hoeverre speelt de 0-3 tegen Club nog mee?”, schotelde een aanwezige journalist onze coach de eerste vraag voor. “We moeten vooral de goede punten onthouden”, klonk het bij Wouter Vrancken, die ook ruimte zag voor verbetering. “Als we de twee laatste doelpunten - die eigenlijk niets met een structurele fout te maken hebben - buiten beschouwing laten, hebben we buiten het eerste kwartier een goede wedstrijd gespeeld. Als je efficiënter bent, sta je altijd voor bij de rust. De tweede helft hebben we aan de hand van energie dominantie afgedwongen, maar creëerden we te weinig in de zone van de waarheid. Als je tegen een goede ploeg als Club dominant bent, doe je ook dingen goed. Maar je moet het wel afmaken natuurlijk."

Standard over de vloer

Tijd voor een klassieker, en wederom een must win. Zondag wacht ons een confrontatie met Standard. De Rouches hebben nog twee punten nodig om mathematisch zeker te zijn van Play-off 2, maar zijn wel al – zo goed als zeker - verlost van hun verlammende degradatiestress. “Op papier kunnen ze dus vrijer voetballen”, vatte onze coach het goed samen. ”We moeten klaar zijn voor het beste Standard om de wedstrijd aan te vatten. Ze spelen direct voetbal onder Leko. Er is een bepaalde manier van voetballen ingeslepen: met positiewissels proberen ze ruimtes te creëren, om vervolgens hun offensieve snelheid te benutten.”

Uitverkochte tribune

Klappers in opnieuw een uitverkocht stadion en een aangename weersvoorspelling. De ideale cocktail voor de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. “Er resteren nog twee wedstrijden waarin we er vol tegenaan zullen gaan. We moeten de wedstrijd komende zondag vanaf minuut één vastpakken, en onszelf als katalysator zien om het publiek mee het veld op te trekken.”

We zien ons zondag, Genkies! Lees hier nog eens de belangrijke info.

Selectie