Wat eerder al werd aangekondigd, is vandaag ook geofficialiseerd. Japans jeugdinternational Yumeki Yoshinaga zette zijn kribbel onder een 4,5-jarig contract in de Cegeka Arena.

Met de Japanse U17 won hij de Asian Cup waarin hij met drie assists in vijf wedstrijden een cruciale rol had in de tornooiwinst. De Japanse linksachter liet dit seizoen, met zes asists in elf wedstrijden, ook in zijn thuisland al flitsen van zijn klasse zien. Het leverde hem interesse op van enkele hoog aangeschreven jeugdwerkingen in Europa en verschillende Japanse eersteklassers. Maar het project van KRC Genk droeg zijn voorkeur weg.

Yumeki krijgt de tijd om zich de komende maanden te vestigen in Genk en om de spelersgroep en de spelprincipes te leren kennen. Hij sluit meteen aan op training bij Jong Genk waar hij zijn landgenoot Kumata tegenkomt. Vanaf volgend seizoen is hij ook speelgerechtigd bij de Genkse youngsters.  

“De linksachter is internationaal een moeilijke positie om kwalitatief in te vullen. Met de komst van Yumeki anticiperen we daar al op. Hij combineert een enorme fysieke presence met een grote technische bagage en een enorme drang naar voor. Daarmee sluit hij mooi aan in het rijtje ‘backs’ dat vandaag al in Genk rondloopt. In onze aanvallende spelstijl verwachten we van onze flankverdedigers dat ze mee zorgen voor de aanvallende impulsen van onze ploeg. Vanaf volgend seizoen zien we in hem een steunpilaar voor Jong Genk en in een volgende fase moet hij meestrijden voor een plek in de A-kern”, liet Stijn Haeldermans, Technisch Coördinator bij Jong Genk eerder al optekenen.

De hele Genkse familie wenst Yumeki alle succes toe in zijn veelbelovende carrière.