Na de kwalificatie voor de Champions’ Play-offs kan de focus nu vol op de strijd om een Europees ticket. Donderdagvoormiddag oefenden onze jongens op het B-veld tegen Deinze, de nummer drie uit de Challenger Pro League. Door de afwezigheid van een rits internationals dropte Vrancken een experimenteel elftal in de wei.

Eerste helft

Zoals het bij een oefenwedstrijd doorheen het seizoen wel vaker gaat, bracht Vrancken in afwezigheid van een rits internationals een mix tussen spelers uit het eerste team en jongens van Jong Genk tussen de lijnen. In de oefenpot tegen S.K. Deinze was het aanvankelijk dan ook wat zoeken naar de juiste combinaties. Ei zo na strafte De Belder een uitschuiver van Akpan – letterlijk dan – af. Zijn bal zoefde over de kooi van Van Crombrugge. Naarmate de eerste helft volgde, kwamen de Genkse combinaties beter tot hun recht. Na een mooi driehoekje tussen Sobol, Ait El Hadj en de terugkerende Fadera, werd die laatste zijn voorzet vanop de achterlijn in extremisch geblokt. De daaropvolgende corner devieerde Zeqiri enig subtiel richting doel. Bezoekende doelman Dutois had een mooie reflex in huis om zijn netten schoon te houden. Ondanks het Genkse overwicht bleef het opletten voor de nummer drie uit de Challenger Pro League. Kehrer kon alleen op Van Crombrugge af, maar besloot naast. Gelegenheidskapitein Van Crombrugge hield met twee mooie reddingen tijdens de eerste helft niet enkel zijn netten schoon. In drie verschillende talen stuurde hij ook in elke linie zijn team aan. De beste kansen bleven voor onze jongens. Anouar Ait El Hadj was veruit de gevaarlijkste man tussen de lijnen. Na een mooi poortje bij zijn rechtstreekse tegenstander schilderde het leer richting rechterkruising. Dutoit zat er opnieuw goed bij. De jonge Brusselaar bleef op zoek gaan naar de verdiende openinstreffer en kreeg even later loon naar werken. Na een goeie steal van Akpan stuurde Zeqiri Beniangba diep. Dutoit had opnieuw een sterke reflex in huis, maar Anouh was er als de kippen bij om de verdiende voorsprong op het bord te zetten. Zo gingen we alsnog met een verdiende voorsprong richting kleedkamer.

Tweede helft

Fadera, die zijn eerste minuten maakte sinds zijn blessure in Leuven, mocht na de pauze binnen blijven. Bonsu Baah was zijn logische vervanger. De tweede periode nam de Genkse druk verder toe. Maar zowel Zeqiri als Beniangba konden de score niet verdubbelen. Net als in de eerste helft was het Ait El Hadj die de netten deed trillen. Met een mooie run en heerlijke afwerking knalde hij het leer via de dwarsligger onhoudbaar binnen. De 3-0 hing in de lucht, maar uit het niets was het Kehrer die voor de aansluitingstreffer zorgde. Op het uur bracht Vrancken drie verse krachten het veld op. Caicedo nam centraal achterin plaats, Kumata vatte post in de spits en de beloftevolle Yoshinaga, sinds begin deze week in ons land, mocht de linkerflank afdweilen. Tot grote kansen kwam het niet meer tot Kehrer opnieuw kon afdrukken. Met een mooie krul liet hij Van Crombrugge kansloos op de gelijkmaker. Zo eindigde een interessante pot voetbal in de schaduw van de Cegeka Arena op een gelijkspel.

Opstelling

Van Crombrugge, Sobol, Onstein (’61 Caicedo), Sadick, Nkuba, Akpan, Galarza, Ait El Hadj (’61 Yoshinaga), Fadera (’46 Bonsu Baah), Zeqiri, Beniangba (‘61Kumata)

Doelpunten

27' 1-0, Ait El Hadj

56' 2-0, Ait El Hadj

58' 2-1, Kehrer

82' 2-2 Kehrer