Tijd voor de eerste verplaatsing in de Champions’ Play-offs. Na de deugddoende thuiszege tegen koploper Union, trekken onze jongens naar de Bosuil voor een treffen met Antwerp FC. De doelstelling: verder gaan op het goede elan en de drie punten mee terug naar Limburg nemen.

"Het gaat niet enkel om je systeem, maar om principes."

Blijft Vrancken bij de succesvolle velbezetting waarmee hij Union begin deze week verraste? Of schakelt hij terug naar de gekende 4-3-3? “Heynen zal dit weekend nog niet in actie komen, terwijl Adedeji en Fadera fitter en fitter geraken”, klonk het voorzichtig bij onze coach, die niet in zijn kaarten liet kijken. Ook gelegenheidskapitein Cuesta is hersteld en geraakt fit voor de clash in Deurne-Noord. “Het biedt alleszins meer mogelijkheden. Maar het gaat niet enkel om je systeem. 'Energie en enthousiasme verslaan altijd tactiek'”, parafraseerde onze trainer succescoach Jürgen Klopp.

Met de vlag op de mast richting Antwerp

“In vergelijking met vorige week is er niets veranderd”, zei onze coach nederig. “We moeten het vrank en vrije gevoel vasthouden en er alles voor geven. Dan zien we wel waar we uitkomen. Er is een leuke eerste stap gezet, nu is het kwestie van er gevolg aan te geven.” Bescheiden maar onbevreesd, zo trekken onze jongens richting Antwerp. “Antwerp heeft nog steeds een heel goede ploeg. Ik verwacht Keita er terug bij en Janssen speelt slim op de tien. Ze hebben opties op de flanken en ook hun verdediging staat er altijd. Tegen Anderlecht waren ze de eerste helft beter. Als je daar iets wilt gaan halen moet je gewoon zelf top zijn. Heel hard werken en mentaliteit tonen om de volgende punten te pakken, dat is de bedoeling.”

Uitverkocht bezoekersvak

Een uitspraak Westerlo wordt deze week niet meer verwacht. Zowel Kayembe als Vrancken zijn dus van de partij in Antwerp. Net als duizend supporters in steun: het bezoekersvak was in een oogwenk uitverkocht.

We zien ons in Antwerpen, Genkies.

Selectie