za 06 apr 2024, 20:45
Antwerp Antwerp 0 - 1 KRC Genk KRC Genk

“Never change a winning team”, luidt het principe. Wetende dat onze coach zijn principes hoog in het vaandel draagt, koos hij voor de clash op de Bosuil logischerwijs voor dezelfde 11 strijders die Union eerder op de week over de knie legden.  

Eerste helft

Vrancken had zijn troepen op scherp gezet. Hij wilde dezelfde mentaliteit zien als tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Union. In een behouden eerste helft was het blauw-wit dat de overhand had. Al na een minuut zag Bilal zijn vrije trap gestuit door de muur. Cuesta voelde zich in zijn sas in de driemansdefensie. Na een snedige dribbel door de as van het veld, bediende hij Anouar. Die zag zijn schot gepareerd door Lammens. Aan de overkant stonden we goed, al was het even bibberen toen na een corner een kopbal van Alderweireld op het achterwerk van Janssen belandde. Het balbezit bleef grotendeels voor onze jongens maar aanvankelijk leidde dat tot weinig grote kansen. Sadick en Tolu zagen hun inzetten op corner geblokt. Even later waande Tolu zich even straatvoetballer toen hij naarstig begon te jongeleren in de vijandige 16. Met zijn sterke lichaam hield meerdere verdedigers aan de praat om vervolgens vanuit de draai knallen, maar Lammens zat er opnieuw goed tussen. In een intense partij met veel strijd en duels bleven grote kansen uit tot Anouar op slag van rust zijn duivels ontbond. Vanop links sneed hij naar binnen om vervolgens met een heerlijke krul de verdiende voorsprong in de touwen te leggen. Zo gingen we alsnog met een verdiende voorsprong rusten.

Tweede helft

Na de rust kwam Balikwisha De Laet vervangen bij de thuisploeg. Dat zorgde niet meteen voor veel verandering bij Antwerp. Integendeel. We begonnen ook in de tweede helft gretig. Zo was de eerste kans meteen voor ons. Een krul met links van Tolu vloog maar net naast. Antwerp bleef het moeilijk hebben om kansen te creëren. Ondrejka dacht de trap van El Hadj te kopiëren, maar voor vond Vandevoordt op zijn weg. De thuisploeg bleef de druk opvoeren, maar op wilskracht duwden onze jongens door. Een voorzet van Galarza geraakte net niet tot bij de vrijstaande Tolu. “Strijdlust zit ingebakken in mijn spel”, liet Galarza deze week in een interview optekenen. En hij hield woord. Steeds voorop in de strijd, cruciaal als controleur op het middenveld. Van Bommel gooide geleidelijk aan al zijn troeven op tafel. Maar zijn spelers slaagden er niet in het Genkse blok te ontwrichten. El Khannouss leek aan de overkant, na een mooie slalom, te gaan profiteren van de Antwerpse drang naar voor, maar Lammens voorkwam de 0-2 met een ultieme redding. In de extra tijd was het de beurt El Ouahdi, maar oog in oog met Lammens trok die laatste opnieuw aan het langste eind. Zo bleef het bibberen tot in het slot, maar na opnieuw een knalprestatie behouden we een perfect rapport in de Champions’ Play-offs. We zien ons volgende week in de Cegeka Arena, Genkies. Dan gaan we opnieuw all-in.

Wouter Vrancken:

“Ik ben uiterst tevreden over de topprestatie van mijn team. We konden de ruimtes goed benutten en hebben nauwelijks iets weggegeven. Mijn jongens gingen opnieuw voor elkaar door het vuur vandaag. Dat heeft weer het verschil gemaakt.”

Opstelling

Vandevoordt, El Ouahdi, Cuesta, Sadick, McKenzie, Kayembe, Galarza, Hrosovsky, El Khannouss (’86 Sobol), Ait El Hadj (’84 Zeqiri), Tolu.

Doelpunten

0-1’44 Ait El Hadj