Met een zes op zes in het geheugen staat er opnieuw een thuiswedstrijd op de agenda. Morgenavond ontvangen we Cercle Brugge. Wouter Vrancken blikte vooruit op de persconferentie vrijdagnamiddag.

Zonder Heynen, met Bonsu Baah en Kayembe

Bij de wedstrijd zoals geweten nog geen Heynen, Aziz of Nkuba. Vrancken heeft dus dezelfde troepen ter beschikking als vorige week, en kan daarnaast opnieuw beroep doen op Bonsu Baah. De schorsing van Kayembe telt pas vanaf volgend weekend, hij is tegen Cercle dus nog inzetbaar.

Bescheidenheid in de kleedkamer

Na twee overwinningen op rij weigeren de jongens te gaan zweven. “De jongens beseffen hoeveel werk erin kruipt, hoeveel ze ervoor gedaan hebben en hoe moeilijk die Champions' Play-off wedstrijden zijn”, aldus Wouter Vrancken. “Ze beseffen ook dat als we niet dezelfde werkethiek zouden brengen, we een ander resultaat zouden halen. Kortom: de jongens weten op welke manier ze de resultaten behaald hebben, en dat ze op die manier moeten verdergaan om goede resultaten te blijven opzoeken”, vervolgt onze coach.

“In intensiteit moeten we ze matchen, in kwaliteit het verschil kunnen maken”

In de reguliere competitie moesten we in eigen huis tevreden zijn met een puntendeling (1-1). Cercle was intensief op de afspraak, en liet weinig ruimte om te voetballen. Een wedstrijd die ook Wouter zich nog herinnert: “Cercle is altijd lastig. Het is een geduchte tegenstander, met een eigen manier van spelen waar ze terecht volop in geloven. Mede dankzij een goede coach die dat erin gedrild heeft. Er zijn mogelijkheden, maar het begint met energie en enthousiasme. In intensiteit moeten we ze matchen, in kwaliteit het verschil kunnen maken. Dat is makkelijker in theorie dan op het veld, maar we geloven in onze kansen. We gaan er alles aan doen om het resultaat hier te houden, voor een vol stadion.”

We zitten in de flow, tegen Cercle gaan we voor three in a row. In groten getale zijn jullie opnieuw aanwezig morgen. Lees hier nog eens de belangrijkste info.

Selectie