Ook na de thuiswedstrijd tegen Cercle blijven onze jongens ongeslagen in de Champions’ Play-offs. Morgenavond komt koploper Anderlecht over de vloer, en houden we deze statistiek maar al te graag overeind. De missie: in een tot de nok gevulde Cegeka Arena de drie punten thuis houden. Wouter Vrancken blikte vooruit met de verzamelde pers.
Kayembe geschorst, Heynen nog niet fit

Voor Nkuba en Heynen komt de wedstrijd van morgen te vroeg, Kayembe zit zijn eerste van twee schorsingsspeeldagen uit. Vrancken zal dus voor het eerst in de Play-offs moeten sleutelen aan zijn ongeklopt elftal. In gezelschap van de aanwezige pers legde hij zijn kaarten nog niet op tafel. “We hebben verschillende profielen en opties. Sobol en Fadera zijn beide klaar om te starten, en hebben al in een soortgelijke formatie gespeeld. Een andere optie is om opnieuw met vier vanachter te spelen.”

Koploper Anderlecht over de vloer

Ondanks twee goede prestaties tegen de Brusselaars, beloonden we onszelf nog niet tegen paars-wit dit seizoen. “Het is dit seizoen al twee keer een open wedstrijd geweest. Anderlecht zit met vertrouwen na de overwinning tegen Union, maar ook wij moeten vertrouwen uitstralen na onze 7 op 9, die eigenlijk 9 op 9 had moeten zijn”, klonk het bij onze coach, die opnieuw het belang van intensiteit benadrukte. “De grootste motivatie is hetgeen wat we al gepresteerd hebben verder te zetten, en een vervolg te geven aan de energie en kwaliteit. Dat leeft ook het meest binnen de groep. Het moet onze drive zijn om voor eigen volk voor de drie punten te gaan”, vulde hij aan.

Uitverkocht stadion

Jullie zetten alvast de toon. Ons stadion is nogmaals tot de nok gevuld. “Tijd om voor een vol huis onszelf te belonen en de drie punten thuis te houden. Dat moet de motivatie zijn, niet alle randzaken. Ik twijfel er niet aan dat de supporters opnieuw vol achter ons zullen staan. Wij zullen de eerste stap zetten, en vanaf de start tonen dat we de drie punten thuis willen houden. Dan slaat het wel over op de tribunes", aldus onze coach.

Zak jij ook af naar ons stadion? Lees hier nog eens de belangrijke info.

Selectie