In een energiek en afgeladen stadion kregen onze jongens loon naar werken tegen Anderlecht. Het verdict: een dik verdiende tien op twaalf. Daarmee kunnen onze jongens, samen met Club Brugge, het beste rapport voorleggen in de Champions' Play-offs. Op bezoek bij blauw-zwart, beginnen de troepen van Wouter Vrancken aan een belangrijk tweeluik. Onze coach blikte vooruit met de verzamelde pers.

Heynen out voor de rest van het seizoen

Gisteren geraakte het nieuws bekend dat Heynen dit seizoen niet meer in actie komt. Ook voor Kos, die tijdens de rust tegen Club Luik in de kleedkamer bleef, komt het tweeluik tegen Club Brugge te vroeg. Nkuba, van wie de laatste speelminuten dateren van de thuiswedstrijd tegen Club, geraakt wel fit voor de wedstrijd in Jan-Breydel.

“Ons eigen enthousiasme tegenover dat van Club zetten”

“Het geloof is bij Brugge zeker aanwezig, ook dankzij de flow waarin ze zitten”, aldus onze coach over blauw-zwart. “Als je een paar wedstrijden wint put je daar vertrouwen uit. Iets wat Brugge ook haalt uit de Europese campagne. Hoe meer zelfvertrouwen er is, hoe makkelijker het spelen is. Dat zie je zowel bij hen als bij ons terug. Wij moeten ons eigen enthousiasme, dat we hebben opgebouwd de laatste vier matchen, tegenover dat van hen zetten.” Aan motivatie geen gebrek. Ook niet bij Wouter, die de coach van Club Brugge maar al te goed kent. Ze speelden meer dan honderd wedstrijden samen, en stonden ook als coaches al tegenover elkaar. “Het spelletje opeten, dat had hij wel”, riep het bij Vrancken een herinnering op. “Ik ben blij dat hij het goed doet en dat er – terecht – een positieve perceptie rond hem gecreëerd is. Maar daar gaat het morgen en zondag niet over. Het gaat erover hoe wij onze manier van aanpak kunnen laten gelden, tegenover een heel goede ploeg”, vervolgde hij lovend maar vastberaden.

50ste wedstrijd Galarza

Zoals gewoonlijk verklapte onze coach weinig over zijn plan van aanpak. “Maar er is geen haar aan mijn hoofd die er aan denkt om hem eruit te zetten”, verwees Vrancken naar man in vorm El Ouahdi. “Een beetje hetzelfde verhaal als met Galarza. Ze stralen beide een enorme hoeveelheid energie en drive uit. Er staat in de huidige formatie iets minder rem op, en zijn gezonde agressiviteit werkt meeslepend voor de rest van het team.” Als hij morgen aan speelminuten komt, maakt onze Argentijn tegen Club Brugge voor de 50ste keer zijn blauw-witte truitje nat.

Selectie