wo 24 apr 2024, 20:30
Club Brugge Club Brugge 4 - 0 KRC Genk KRC Genk

Na vier wedstrijden in deze Champions’ Play-offs konden onze jongens een quasi perfect rapport voorleggen. Net als tegenstander Club Brugge haalden we 10 op 12. Na de knalprestatie in eigen huis tegen Anderlecht, zag Vrancken geen reden tot aanpassingen aan zijn basiself.

Eerste helft

Na de oververdiende overwinning tegen Anderlecht trok Vrancken met dezelfde 11 strijders naar Jan Breydel. Zijn concullega Nicky Hayen voerde daarentegen maar liefst 5 wissels door. Zo vatte Odoi samen met Onyedika en Vanaken post op het driemans middenveld. Club Brugge kwam het sterkst uit de startblokken, en had slechts 6 minuten nodig om dat te verzilveren. Skoras ontsnapte vanop rechts en speelde horizontaal Jutgla aan. Die mikte in eerste instantie op Cuesta, maar zette in de herneming toch het openingsdoelpunt op het bord. Skoras bleef de gevaarlijkste Bruggeling. Eerst mikte hij op Vandevoordt. Even later claimde hij tevergeefs een strafschop. Voor het eerst in de Play-offs kwamen we op achterstand, die tenietdoen was de boodschap. Een voorzet van Fadera werd niet geklemd door Jackers, waarna Tolu net niet snel genoeg was om het foutje af te straffen. Even later namen ook El Hadj en Fadera de Brugse doelman onder vuur, maar telkens stond de ex-Genkie pal. Op een handvol minuten van de rust was de grootste kans nog voor Club: Odoi kopte van dichtbij een voorzet over het doel van Vandevoordt. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

Tweede helft

Huiswerk voor Vrancken en co, die in de tweede periode beter wilden doen. Maar ook na de koffie was de eerste kans voor Club. Jutgla talmde oog-in-oog met Vandevoordt wat lang, aan de overkant strandde een veelbelovende aanval bij Tolu. Geen gelijkmaker, wel de dubbele voorsprong. Aan de overkant trof Skoras raak op een teruglegger van Vanaken. Loerend op de counter, liet Club na de 2-0 even het initiatief aan onze jongens. De Cuyper knikte een voorzet van El Ouahdi weg, Vanaken smeet zijn lichaam voor een voorzet van El Ouahdi. Maar ook op de tegenaanval waren de Bruggelingen efficiënt. Een weggewerkte voorzet werd door Thiago op de slof genomen, die er 3-0 van maakte. Vrancken bracht vers bloed in drievoud: Fadera, El Ouahdi en El Hadj werden vervangen door Nkuba, Sobol en Zeqiri. Met nog een halfuur op de klok, toonden de invallers zich gretig. Ook Bangoura, die even later debuteerde. Met nog twintig minuten te gaan, zette De Cuyper met een geplaatst schot de 4-0 op het bord. Zeqiri liet zich nog enkele keren gelden, maar tekenend voor onze offday kwam de aansluitingstreffer er niet. 

Zondag krijgen we een herkansing. Dan kijken we opnieuw blauw-zwart in de ogen, dit keer in eigen huis voor een overvolle Cegeka Arena. 

"We kwamen vandaag op alle vlakken te kort, zonder af te doen aan de prestatie van Club. We verwachten meer van onszelf. We begonnen nederig en met veel werkethiek aan de Play-offs, maar dat tweede stuk ontbrak vandaag. Ook in de omschakelmomenten ontbrak het zowel offensief als defensief aan hulp. Het was een goede wake-up call vandaag, zolang we de lessen trekken naar de volgende wedstrijd toe." - Wouter Vrancken

Opstelling

Vandevoordt, Sadick, Cuesta, McKenzie, El Ouahdi (61' Nkuba), Galarza, Hrosovsky, Fadera (61' Sobol), El Khannouss (71' Bangoura), Ait El Hadj (60' Zeqiri) , Tolu (71' Tolu). 

Doelpunten

1-0 6' Jutgla
2-0 51' Skoras
3-0 57' Thiago
4-0 67' De Cuyper