zo 28 apr 2024, 13:30
KRC Genk KRC Genk 0 - 3 Club Brugge Club Brugge

Vier dagen na de offday in Brugge konden de jongens van Wouter Vrancken al revanche nemen tegen Club Brugge. In een uitverkochte Cegeka Arena nam Kayembe – terug uit schorsing – zijn plek opnieuw in op links. Bij een overwinning kon KRC Genk de 4de plek verstevigen en de druk op de concurrenten verhogen.

Eerste helft

“Alles begint bij de basis: intentsiteit en wil om te winnen”, klonk het voor aanvang van de wedstrijd bij onze coach, die vasthield aan de veldbezetting van afgelopen woensdag. Onze jongens toonden een ander gelaat dan afgelopen woensdag. Genk was dominant, en Brugs balbezit werd telkens in een oogwenk heroverd. El Ouahdi – wederom alomtegenwoordig – slalomde zich als eerste eigenvoetig voorbij enkele Brugse pionnen. Een dribbel die een doelpunt verdiende, maar zijn gekruisde poging ging voorlangs. Tolu, eerst nog zelf auteur van een afstandschot, kroop even later in de rol van aangever. Zijn venijnige voorzet werd voor de neus van El Ouahdi in hoekschop geduwd door Jackers. Aan overgave geen gebrek. Een vertrouwen ook niet. Galarza dropte een voorzet achter zijn steunbeen in de 16. Maar kreeg geen vervolg. Het Genkse overwicht bleef zich vertalen in kansen. Zo kon Hrosovsky op het halfuur nog eens aanleggen. Zijn poging miste allesbehalve poeier, wat precisie. Een Genks openingsdoelpunt hing in de lucht, maar volledig tegen de gang van het spel in, waren het de bezoekers die uit het niets op voorsprong kwamen. Een voorzet van Sabbe leek nergens naartoe te gaan, maar door een miscommunicatie bij de Genkse defensie ging het leer rechtstreeks tegen de netten. Zo trokken we ondanks een sterke eerste helft toch met een achterstand de kleedkamer in.

Tweede helft

De tweede helft begon met een strakke trap van Bilal richting doel, Jackers ging goed plat en voorkwam de gelijkmaker. Bilal probeerde zijn team op sleeptouw te nemen. Een knappe pass naar El Hadj, maar hij trapte in één tijd over. De kansen bleven komen. Opnieuw een goede voorzet van Bilal, maar dit keer zonder gevaar. Een botsing tussen Tolu en Jackers was het gevolg. Tolu was nog niet helemaal hersteld van de botsing en werd op het uur plots onwel. Zeqiri kwam hem vervangen en was meteen gevaarlijk. Zijn gekraakt schot in de zestien eindigde in de handen van Jackers. Ook tijdens de tweede helft was het vooral KRC Genk dat de wet dicteerde, tot Sabbe op rechts nog eens doorstoomde op een tegenaanval. Terugleggen naar Vetlessen die in één tijd voor de 0-2 zorgde. Zuur. De kelk werd opnieuw tot de bodem geledigd. Onyedika stuurde Vetlessen diep, millimeters onside, die terugbracht tot bij Thaigo. De spits kopte in één tijd onhoudbaar binnen. Wedstrijd gespeeld. De Champions' Play-offs tellen nog vier wedstrijden. Volgende week zaterdag trekken we naar Cercle Brugge en gaan we verder op zoek naar een Europees ticket.

Wouter Vrancken: "We zijn heel goed gestart en reageerden meteen na de moeilijke wedstrijd van woensdag. De intensiteit en energie zaten erin. We gaven nauwelijks iets weg. Het heeft geen zin om met de vinger te wijzen. Tot aan de tweede goal vond ik ons goed in de wedstrijd zitten, maar we hebben onszelf vandaag niet beloond. Er zijn nog 12 punten te verdienen en er staat nog altijd veel op het spel."

Opstelling

Vandevoordt, Sadick, Cuesta, McKenzie, El Ouahdi ('75 Fadera), Galarza, Hrosovsky ('76 Bangoura), Kayembe, El Khannouss ('88 Adedji-Sternberg), Ait El Hadj ('Bonsu Baah) , Tolu ('64 Zeqiri).

Doelpunten

'38 0-1 Kyriani Sabbe
'67 0-2 Hugo Vetlesen
'71 0-3 Igor Thiago