Woensdagavond moesten we voor het eerst het onderspit delven in de Champions’ Play-offs. Zondagmiddag kijken we, ditmaal op eigen bodem, opnieuw Club Brugge in de ogen. Tijd om de rug te rechten. Onze coach blikte vooruit op het persmoment.

Kayembe terug uit schorsing

“De jongens hebben de werkpunten meteen vastgepakt, en benoemd wat fout ging. Ze begonnen zelf het woord te voeren en tekenden situaties uit op het bord.” Één van die leiders daarin is ook Joris Kayembe, die terugkomt uit schorsing. “Joris heeft een belangrijke rol in de kleedkamer, los van of hij speelt of niet”, bevestigde Wouter, zonder zijn wingback van zondag prijs te geven.

“Op basis van één nederlaag niet alles in de vuilbak kieperen”

“Al van het begin van de Play-offs hebben we gezegd dat we iedereen 100% nodig hebben. Zowel in mentaliteit, teamethiek als kwaliteit. We moeten op de tippen van onze tenen spelen om mee te doen voor die bovenste plaatsen. De overtuiging die er de vorige matchen was, ontbrak in Brugge”, verklaarde onze coach, die daarom nog geen reden ziet om alles om te gooien. “Er zijn verschillende opties, maar op basis van één nederlaag is het niet nodig om alles in de vuilbak kieperen. Langs de andere kant, is een systeem maar een systeem. We kunnen invullingen altijd anders doen”, vervolgde hij.

Gebrand om te tonen dat het een non-match was

“Het woord revanche gebruik ik liever niet, maar de jongens zijn gebrand om hun eigen prestatie en teamprestatie goed te maken. Als we het niveau kunnen halen van de eerste vier wedstrijden, tegen een sterke tegenstander, dan zijn we heel tevreden.”

In hun missie om de rug te rechten, kunnen onze spelers alvast rekenen op een volgepakt stadion. Al van woensdag is de Cegeka Arena uitverkocht, loketten blijven dus gesloten. Andere belangrijke info vind je hier.

Onze selectie