za 04 mei 2024, 20:45
Cercle Brugge Cercle Brugge 4 - 1 KRC Genk KRC Genk
Na het tweeluik tegen Club Brugge trokken de jongens van Wouter Vrancken opnieuw richting Jan Breydel. Vrancken veranderde, ondanks de nederlaag tegen Club Brugge, niets aan zijn basiself. Mits winst werd de kloof - met achtervolger Cercle - vergroot tot 7 punten.
Eerste helft

De analisten verwachtten een wedstrijd met veel open spel en doelpunten, en kregen vanaf de eerste minuut gelijk. Cercle kon met Denkey en Malamine twee keer dreigen, maar mikte evenveel keer naast. Genk toonde nadien waar ze het de afgelopen week lastig mee hadden: efficiëntie. Ait El Hadj zette een aanval in gang, en maakte de eerste Genkse kans – met een trivelaschot buitenkantje rechts - ook zelf af. Geen tijd om te genieten van het doelpunt, want luttele minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Somers kopte randje buitenspel het leer terug tot bij Lemaréchal, die op de slof Vandevoordt verschalkte. Terwijl “intensity is our identity” op de reclameborden naast het veld verscheen, knokten beide ploegen voor elke meter. Maar het was de thuisploeg die op voorsprong klom. Een afgeweken voorzet van Denkey belandde in de tweede zone bij Malamine, die er enkel zijn voet tegen moest zetten. Op slag van rust werd de voorsprong nog bijna tenietgedaan: El Khannouss gaf op het uitgelezen moment het leer mee aan El Ouahdi, die met een kapbeweging Lopes Da Silva op het zitvlak dwong, maar zijn doelpunt zag verdwijnen op de rug van Daland. Het wedstrijdscenario zat niet mee, want meteen daarna kwam de Vereniging nog eens tot scoren. Denkey deed zijn assist van het tweede doelpunt nog eens voor, Somers schoot de 3-1 tegen de touwen. Zo klommen we met een achterstand, die evengoed een gelijkspel had kunnen zijn, naar de kleedkamer.

Tweede helft

Ook na de pauze bleef Cercle een moeilijk te bekampen tegenstander. Groen-zwart zette meteen de gekende pressing door, waardoor verzorgd voetbal uitbleef. Na een handvol minuten had Vandevoordt een prima redding in huis na een slalom van Minda, even later voorkwam de dwarsligger de 4-1. Op het uur voerde Vrancken een dubbele spelerswissel door: El Hadj en El Ouahdi werden vervangen door Fadera en Zeqiri. Die laatste liet zich meteen gelden door aan de cornervlag een vrije trap af te dwingen. El Khannouss zette zich achter de bal, verstuurde een goede voorzet, maar McKenzie knikte nipt over. Toch kregen we aan de overkant weer het deksel op de neus. Na speurwerk van Lemaréchal, diepte Denkey de score verder uit. Nadien snuffelden we aan de 4-2, maar zowel Tolu als Zeqiri kregen de bal niet over de doellijn. Voorts staat het hoogtepunt van de slotfase op naam van Kos Karetsas, die na amper zestien lentes mocht debuteren voor het eerste elftal.

“Je moet eerst de tegenstander matchen in intensiteit, en dan pas kan je van de ruimtes gebruik maken. De ruimtes lagen er, maar het is jammer dat we deze door een gebrek aan intensiteit niet benutten. De basis is de basis, maar die was er jammer genoeg niet." - Wouter Vrancken