Jarne Steuckers heeft voor 4 seizoenen getekend bij KRC Genk. Daarmee is hij onze eerste zomeraanwinst. Na een eerdere passage van 4 seizoenen op de Jos Vaesen Talent Academy, brak Steuckers twee seizoenen geleden helemaal door bij MVV in de Nederlandse tweede divisie. Vorig seizoen ontbolsterde de aanvallende middenvelder verder bij Sint-Truiden waar hij goed was voor 7 doelpunten en 7 assists. Met zijn lichtvoetigheid, techniek en spelinzicht oogstte hij er lof bij vriend in vijand. Steuckers, 22 jaar oud, kan zowel hoog op het middenveld als vanaf de flank uit de voeten.

Bij KRC Genk wordt Steuckers herenigd met zijn coach uit Sint-Tuiden, Thorsten Fink. “Fink gaf mij veel vertrouwen bij Sint-Truiden. Toen zijn aanstelling bekend was, heb ik niet lang meer getwijfeld. Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn tijd op de Talent Academy van KRC Genk. Dat ik hier nu kan uitkomen voor de eerste ploeg, is voor mij de ideale volgende stap in mijn nog jonge carrière. Ik kom terecht in een sterke ploeg bij een ambitieuze club. Het stadion, de omkadering, de omgeving, alles is hier enorm professioneel geregeld. Ik wil hier meedoen voor de prijzen. Ik kan niet wachten om mij te tonen op het veld”, klinkt het vol goesting bij de nieuwe nummer 23 van KRC Genk.

“Als voormalige jeugdspeler was Jarne voor onze geen onbekende. Hij is een intelligente en creatieve speler die het spel kan verleggen. Daarnaast heeft hij een goede trap, ook uit de tweede lijn. Zijn statistieken bewijzen dat hij voor zijn ploeg ook beslissend kan zijn”, klinkt het vol lof bij Head of Football Dimitri de Condé.