Genk loopt uit in de rangschikking na 2 - 1 winst tegen Eupen.

20-10-2018

“Eupen is een stevige ploeg met veel voetballend vermogen,” vertelde coach Clement voor de wedstrijd. “Sinds de komst van Makelele voetballen ze gedisciplineerd en met snelle omschakelingen.”

Clement zag Sander Berge uitvallen bij de Noorse nationale ploeg, in zijn plaats speelde Heynen. Leandro Trossard van zijn kant was sneller dan verwacht hersteld van zijn schouderblessure en startte in de basis.

“Ik heb mijn jongens verteld dat ze een uitzonderlijke wedstrijd spelen,” luidde het bij Eupen coach Makelele. “We spelen tegen de leider die dan ook nog eens het beste voetbal in België speelt. Als we hen een nederlaag kunnen toedienen schrijven we geschiedenis.”

Makelele kon niet rekenen op Pouraliganji. Hij koos voor Blondelle als zijn vervanger. Marreh en Keita waren hersteld van hun blessures en startten aan de wedstrijd. Ook Milicevic was fit maar begon op de bank.

Meesterschap bekroond met pareltje van Trossard.

De thuisploeg versmachtte de bezoekers vanaf de eerste seconde. Samatta kon niet voldoende kracht achter een kopbal zetten om Van Crombrugge te verontrusten. Een scherpe voorzet van Pozuelo werd even later door de Eupense doelman onschadelijk gemaakt. Dan was het de beurt aan Heynen om zijn kans te gaan met het hoofd maar ook die poging ging naast.

Nog voor het kwartier leverde een voorzet van Maehle niet meteen iets op maar de Genkse rechtsachter pikte de rebound goed op en dwong Van Crombrugge tot een puike save. De bal ging in hoekschop. Een leep balletje van Pozuelo en een dito poging van Ndongala eindigde ei zo na via Van Crombrugge in eigen doel.

Een doelpunt kon niet uitblijven en nog voor minuut twintig was het zover. Trossard kapte naar zijn rechter zoals alleen hij dat kan en besloot met een sublieme trap in de winkelhaak. Het verdiende openingsdoelpunt stond op het scorebord. Seconden later noopte Pozuelo doelman Van Crombrugge tot een wereldsave. De Eupense goalie haalde de trap van de Spanjaard vanonder de lat

Genk haalde even de voet van het gaspedaal en Eupen kwam iets meer in de wedstrijd al leverde dat geen enkel gevaar op. Nog voor het halfuur drukte de thuisploeg weer door. Maehle en Ndongala rolden de bezoekende verdediging op maar het schot van de Genkse rechtsachter ging nipt naast. Dan volgden de kansen zich weer in een snel tempo op. Een poging van Malinovskyi van ver buiten de zestien scheerde de deklat. Pozuelo legde een vrije trap listig achteruit tot bij Malinovskyi maar ook dit keer trof de Oekraïner niet raak.

Heynen stak dan enig mooi doorheen de bezoekende verdediging tot bij Pozuelo. Die trapte in een tijd maar Van Crombrugge had een prima save in huis. Op slag van rust mocht Malinovskyi met links de bal controleren en uithalen met zijn mindere rechter. Toch ging de bal maar net naast. Genk vond het welletjes en speelde de eerste helft rustig uit.

Trossard met zijn tweede van de avond.

De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Vukovic weerde een schot af met de voet maar de bal belandde bij Blondelle. Helemaal alleen aan de tweede paal besloot die onbegrijpelijk maar gelukkig voor de thuisploeg nog naast. Genk nam het initiatief weer over en Pozuelo schilderde een vrije trap mooi over de muur maar spijtig genoeg ook tegen de paal.

Iets voorbij het uur viel het tweede doelpunt voor de thuisploeg. Samatta had pech toen hij de bal van aan de stip tegen de binnenkant van de paal krulde maar Trossard, wie anders, was er als de kippen bij om de 2 – 0 tegen de touwen te trappen.

Eupen stak dan de neus aan het venster via Fall maar die trapte in het zijnet. Aan de overkant combineerden Uronen en Trossard goed. De Fin legde terug tot bij Malinovskyi maar diens poging week af op een Eupense voet. Met nog tien minuten te gaan viel het tegendoelpunt van de bezoekers totaal uit het niets. Keita trapte keihard in het dak van het doel.

Even werd Genk nerveus maar snel hervond het zijn cool. Zonder veel moeite trok het de overwinning over de streep. Daarmee liep blauwwit drie punten uit op zijn naaste achtervolger in de rangschikking.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Heynen, Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala (65’ Paintsil), Trossard (86’ Seck) en Samatta (80’ Ingvartsen).

Opstelling KAS Eupen : Van Crombrugge, Keita, Mulumba (58’ Amani), Garcia, Marreh, Toyokawa (91’ Loties), Blondelle, Gnaka (82' Essende), Bushiri, Molina en Fall.

Doelpunten :

18’ : 1 – 0 : Trossard
65’ : 2 – 0 : Trossard
80’ : 2 – 1 : Keita

Gele kaarten : 45’ Mulumba, 70’ Molina, 89’ Marreh, 93’ Garcia, 94’ Pozuelo

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Wim Smet

Toeschouwers : 15.310

Na afloop van de wedstrijd sprak KRC Genk TV met doelpuntenmaker Leandro Trossard en doelman Danny Vukovic. Dat interview vind je beneden of via deze link : Interviews na KRC Genk - Eupen

Ouder Recenter