Er werd opnieuw gewonnen gisteren in de Luminus Arena. We versloegen Eupen met 2-1 en verstevigden zo onze leiderspositie in de Jupiler Pro League. Maar dat was deze keer niet het mooiste resultaat van de avond..

Op vrijdag lanceerden we de oproep om een pak pasta, rijst of melk mee te nemen naar de wedstrijd. Onder het motto “een wedstrijd zonder honger” konden we zo samen de voorraden aanvullen van Vincentius. Vanaf 18u00 stonden er grote plastic bakken bij elke ingang. Vincentius Genk-Zutendaal en Vincentius Maaseik vaardigden een team vrijwilligers af om het voedsel op te halen. En toen was het aan jullie, onze supporters.

Meer dan 15.000 KRC Genk supporters stonden gisteren niet alleen achter onze ploeg op het veld, maar ook achter zoveel mensen in Limburg die het moeilijk hebben. De bakken werden gevuld met honderden pakken pasta en rijst, werden leeggemaakt, en opnieuw gevuld. Nog voor het eerste fluitsignaal verzamelden we zo maar liefst 10.000 kg voedsel voor Vincentius. Een gigantisch mooi resultaat.

Nu begint het sorteer -en inpakwerk voor de Vincentius vrijwilligers. Enkel door Vincentius Genk-Zutendaal worden er maandelijks 500 voedselpakketten uitgedeeld van 30kg. In zo’n pakket zit naast groenten en vlees ook steeds 10kg pasta, rijst en melk. Met het ingezamelde voedsel van gisteren kunnen zij dus twee maanden verder.

Wat zijn we trots beste supporters. 10.000 maal bedankt voor jullie steun. Samen maakten we gisteren met een klein gebaar een wezenlijk verschil voor honderden Limburgse gezinnen. Samen zijn we Genk.