We krijgen loon naar werken : 2 - 0 winst tegen Standard.

08-02-2019

“Of deze wedstrijd bepalend kan zijn voor de competitie ? Ik heb het al zo dikwijls gezegd : de competitie is een marathon, geen korte spurt. Er zijn nog zestien wedstrijden te spelen, inclusief Play-Offs. Dus ben ik daar nu niet mee bezig. Als je mij vraagt hoeveel punten onze voorsprong op dit moment is dan weet ik dat niet. We werken van match tot match en we willen ze allemaal winnen. Ik kan alleen maar hopen dat we propaganda kunnen maken voor het Belgische voetbal.” Dat vertelde coach Clement aan de vooravond van de wedstrijd.

Clement kon opnieuw beschikken over Uronen maar hield hem in de tribune. De Norre bleef op de linksachter. Paintsil zag zijn goede invalbeurt in Beveren beloond met een basisplaats ten koste van Ndongala.

Michel Preud’homme was dezelfde mening toe gedaan. “Ik denk niet aan het puntenverschil met Genk. Ik blijf erbij, we moeten onze plaats in Play-off 1 veilig stellen. We hebben een mooi reeksje neergezet maar nu moeten we wel naar het nummer één. Het blijft dus moeilijk,” aldus Preud’homme.

Fai was geelschorst. Cavanda was zijn vervanger. Djenepo keerde terug uit schorsing. Hij verwees Emond naar de bank. Sa was geblesseerd.

Overwicht maar geen doelpunten.

Genk begon enthousiast aan de wedstrijd. De poging van Paintsil na doorkoppen van Maehle ging over. Bij nader inzien stond Paintsil ook buitenspel. Carcela ging aan de overkant zijn kans maar trapte voorlangs. Dan zette Pozuelo twee keer kort na elkaar Trossard alleen voor Ochoa maar Leandro geraakte niet voorbij de Mexicaan.

De thuisploeg bleef de toon aangeven. Maehle zette zich door en legde terug tot bij Paintsil. Die werkte zwak af. Even later moest Bokadi met veel risico achterwaarts terug koppen op zijn doelman toen Malinovskyi de bal over de verdediging lepelde richting Samatta. Aan de overkant ging Carcela opnieuw zijn kans van ver ook nu ging de bal naast. Een vrije trap van Malinovskyi, een knal van De Norre op zijn Trossards en een poging van Paintsil vonden het doel niet.

Vlak na het halfuur was er pech voor Trossard. Hij draaide en keerde tot hij een gaatje zag maar zag zijn poging via de lat over gaan. Dan stond Malinovskyi aan het kanon maar zijn trap vanop ruim dertig meter ging via de buitenkant van de paal naast. Heynen haalde even later de achterlijn en legde terug tot bij Paintsil. "Joske" kon geen kracht zetten achter het schot en Ochoa kon oprapen. Even later probeerde Paintsil het van ver maar ook die poging ging nipt naast. Hetzelfde lot was een hard schot van Samatta beschoren na goed doorsteken van Trossard. Vanuit een scherpe hoek probeerde Malinovskyi het nog met een vrije trap maar die zeilde aan de verste kruising naast. Met nog een poging van Lestienne, voorlangs, gingen we de rust in. Het overwicht van de thuisploeg vertaalde zich niet in doelpunten en zo bleef het bij 0 – 0.

Loon naar werken na de rust.

Genk begon de tweede helft met een goede voorzet van Maehle tot aan de tweede paal. Aidoo kopte via de borst van Bokadi in hoekschop. Die leverde opnieuw een kopkans op voor de Ghanees maar dit keer ging de bal over. Een meesterlijk opwippertje van Pozuelo kwam dan net niet terecht bij de doorgelopen De Norre. Opnieuw Maehle lanceerde Samatta en opnieuw moest Bokadi in hoekschop verwerken. Die bereikte Dewaest aan de tweede paal maar Seba kwam niet tot koppen.

De thuisploeg bleef de bovenhand houden en een doelpunt kon niet uitblijven. Dat viel met nog een goede twintig minuten te gaan. Maehle, alweer hij, stak prachtig diep tot bij Trossard. Leandro haalde meteen overhoeks uit maar Ochoa kon nog net bij de bal. Controleren lukte wel niet en zo kreeg Samatta het openingsdoelpunt op een presenteerblaadje. Eindelijk loon naar werken.

Twee minuten later stond er ei zo na een tweede thuisdoelpunt op het scorebord. Pozuelo trapte een vrijschop over alles en iedereen tegen de tweede paal en de bal stuiterde in de handen van Ochoa. Vanheusden kreeg nog een dot van een kans maar hij kon een voorzet van Carcela van dichtbij niet binnen duwen. Het tweede doelpunt viel toch. Maehle, wat een wedstrijd van Joakim, ging aan de haal en stak op het juiste moment diep tot bij Samatta. En dat weet je het wel : Samagoal trapte de 2 – 0 tegen de touwen.

Carcela trapte vlak voor affluiten nog op de kruising maar niemand kon ontkennen dat Genk deze overwinning meer dan verdiend had.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, De Norre, Heynen, Malinovskyi, Pozuelo (92’ Fiolic), Paintsil (78’ Ndongala), Trossard (85’ Ingvartsen) en Samatta.

Opstelling Standard Luik : Ochoa, Vanheusden, Cimirot (52’ Bastien), Carcela, Marin (81’ Kosanovic), Djenepo, Bokadi, Lestienne, Cavanda, Laifis en Mpoku.

Doelpunten :

68’ : 1 – 0 : Samatta
88’ : 2 – 0 : Samatta

Gele kaarten : 29’ Vanheusden, 39’ Dewaest, 70’ Bokadi, 86’ Mpoku

Rode kaarten :

Scheidsrechter  : Nicolas Laforge

Toeschouwers : 22.120

Ouder Recenter