Welkom bij Genk Felice Mazzu!

03-06-2019

Felice Mazzu is de nieuwe hoofdtrainer van KRC Genk! Mazzu komt over van Sporting Charleroi en tekent in Genk een contract van onbepaalde duur.

De 53-jarige Mazzu groeide op in Charleroi in een Italiaans mijnwerkersgezin. Na trainerswerk bij onder meer Tubize en White Star Woluwe keerde hij in 2013 terug naar Charleroi als hoofdtrainer. Sindsdien behaalde hij met de Carolo’s drie keer Play Off 1 en één keer Europees voetbal.

Mazzu presteert al 6 jaar op topniveau in de Belgische hoogste klasse. Hij zorgde bij Charleroi voor continuïteit, een sterk tactisch plan én resultaten. Dat leverde hem in 2017 de Raymond Goethals prijs op. In 2018 werd hij uitgeroepen tot ‘Trainer van het Jaar’ op het Gala van de Gouden Schoen.

“Felice is voor ons de ideale nieuwe T1” aldus Technisch Directeur van KRC Genk Dimitri de Condé. “De capaciteiten zitten goed: Wat Felice de afgelopen 6 jaar deed met Charleroi is indrukwekkend. De drive zit goed: Hij is vastberaden om te slagen bij Genk. En het DNA zit goed: Felice is een strijder, een echte winnaar. De supporters mogen gerust zijn, ook volgend seizoen zullen de shirtjes van de spelers kletsnat zijn.”

Mazzu wordt straks om 16u officieel voorgesteld met een persconferentie.

Welkom bij Genk Felice Mazzu! Veel succes!

Ouder Recenter