Voorbereiding perfect afgerond : 3 - 0 winst tegen Lokomotiva Zagreb.

14-07-2019

Als afsluiter van een geslaagde zomerstage stond de oefenmatch tegen NK Lokomotiva Zagreb op het programma. In tegenstelling tot de vorige voorbereidingswedstrijden stond er geen volledige ploegwissel gepland aan de rust.

Het eerste schot tussen de palen kwam van de voet van Piotrowski. Doelman Hendija wist er wel raad mee. Alhoewel het snel duidelijk werd dat Lokomotiva een betere tegenstander was dan het Maccabi van de vorige wedstrijd bleek het initiatief toch vooral van Genk te komen. Bongonda zette zich even later wel door maar geraakte al evenmin voorbij de doelman.

De Kroatische doelman moest op het kwartier opnieuw aan de bak om een loeier van Piotrowski van onder de lat te tikken.  Ook Heynen ging zijn kans vanop afstand maar zijn schot ging ver naast. Iets voorbij het halfuur moest Hendija zich dan toch gewonnen geven. Ito legde aan van buiten de zestien en gaf de Kroaat het nakijken.

Genk bleef druk zetten . Bongonda ging aan de haal op zijn linkerflank en zette hard voor. Heynen devieerde slim maar de bal ging nipt voor naast. Opnieuw Bongonda zette even later voor, de kopbal van Ito werd nog voor de doellijn afgeblokt. Gescoord werd er niet meer, aan de rust stond er dus nog altijd 1 – 0 op het scorebord.

Na de koffie was het opnieuw Genk dat het best uit de startblokken kwam. Bongonda testte de vuisten van Hendija twee keer kort na elkaar. Nygren, Ndongala en Benson kwamen dan Heynen, Ito en Bongonda vervangen. De jonge Zweed liet zich al meteen opmerken. Hij zette zich door, haalde de achterlijn en legde terug tot bij de mee opgerukte Uronen. Hendija zat met één hand nog bij de trap van de Fin.

In minuut 72 verdubbelde Genk zijn voorsprong. De ingekomen Benson buitte een foutje in de Kroatische verdediging uit, draaide rond zijn bewaker en werkte beheerst af in de verste hoek. Twee minuten later mochten we het debuut van Ianis Hagi bij Blauwwit noteren. Hij kwam Piotrowski vervangen. In minuut tachtig zagen we de eerste doelpoging van de Roemeen. Zijn poging van net binnen de zestien werd afgeblokt door een Kroatische verdediger. Er kwam toch nog een doelpuntje bij. In blessuretijd scoorde Benson nog een juweeltje. Met buitenkantje links deponeerde hij de bal in de verste hoek. Daarbij bleef het in een oefenpot die volledig gedomineerd werd door een gemotiveerd Genk. Net als vorig seizoen wordt de voorbereiding afgerond met een perfect rapport.

Opstelling KRC Genk : Vukovic (45’ Coucke), De Norre, Cuesta, Dewaest, Uronen, Berge (79’ Wouters), Heynen (65’ Nygren), Piotrowski (74’ Hagi), Ito (65’ Ndongala), Bongonda (65’ Benson) en Odey (79’ Vanzeir).

Doelpunten :
32’ : 1 – 0 : Ito
72’ : 2 – 0 : Benson
91' : 3 - 0 : Benson

 

Ouder Recenter