di 17 sep 2019, 21:00
FC Salzburg FC Salzburg 6 - 2 KRC Genk KRC Genk

“Het is eindelijk zover,” vertelde Felice Mazzu voor de wedstrijd. “De Champions League begint. We krijgen een sterke tegenstander voorgeschoteld. Ze verdienen respect maar we beginnen niet met schrik aan de wedstrijd. We zullen alles geven voor een goed resultaat. Met een punt zou ik al tevreden zijn.”

Mazzu herschikte zijn basiselftal na het verlies in Charleroi. Er waren vier wijzigingen. Achterin keerden Lucumi en Maehle terug. Voorin begonnen Samatta en Ito aan de match.

Salzburg trad aan met de verwachtte elf. In een 4-4-2 dus met Håland en Hwang voorin. “Als we ons dynamisch voetbal spelen met hoge pressing kunnen we elke ploeg aan,” luidde het bij de Oostenrijkers.

Håland met een hat-trick voor de rust.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Na amper twee minuten vond Minamino Håland centraal voor doel en die schoof onder Coucke de 1 – 0 op het bord. Salzburg ging verder op enthousiasme en Lucumí moest sterk verdedigen toen Minamino diep gestuurd werd. De Colombiaan kwam goed tussen en liet Coucke toe de bal op te rapen.

Genk stak dan toch even de neus aan het venster met een schot van Heynen dat over ging na een voorzet van Mæhle. Kort daarna sloegen diezelfde Heynen en Junuzovic met de hoofden tegen elkaar. Beiden hadden verzorging nodig maar konden het spel hervatten. Dan mocht Gaëtan Coucke zich twee keer kort na elkaar onderscheiden. Eerst ging hij goed in de voeten van Håland toen die diep gestuurd werd en even later moest hij een kopbal van dezelfde Håland onschadelijk maken.

De thuisploeg bleef aandringen. Ramalho kopte op hoekschop pal in de handen van Coucke en Hwang geraakte al evenmin voorbij de Genkse doelman. Maar met nog tien minuten te gaan in de eerst helft sloeg de thuisploeg keihard toe. Hwang zette zich door tegen Dewaest en zette Håland op weg naar zijn tweede doelpunt van de avond. Twee minuten later was het Hwang zelf die scoorde. Lucumí speelde zwak in en met één tik was de Koreaan op weg voor de 3 – 0.

Genk hapte naar adem maar scoorde kort daarna toch tegen. Een vrijschop landde centraal voor doel, eerst hinderden Samatta en Lucumí nog elkaar maar dan trapte de Colombiaan loeihard binnen. De bezoekers puurden toch wat kracht uit het tegendoelpunt en Mæhle haalde de achterlijn. Hij legde terug tot bij Ito maar die trapte hoog over.

Twee minuten later lag de bal in het net aan de overkant. Wöber pikte de bal mee en stak het ganse veld over om dan Håland te vinden voor doel. De Noor maakte vlotjes zijn derde van de avond. Nog voor de rust moest Genk de kelk tot op de bodem ledigen. Minamino zette zich door en dropte de bal haarfijn op de voet van Szoboszlai. Die kon de 5 – 1 niet missen.

Het wordt nog 6 – 2.

De tweede helft begon ei zo na opnieuw met een doelpunt. Hwang stormde meteen na de aftrap richting het Genkse doel en haalde uit maar Coucke toverde een puike redding uit zijn handschoenen. Aan de rust was Bongonda Ito komen vervangen en dat loonde al na amper zeven minuten. Bongonda pikte een overwaaiende bal op en legde voor. Samatta kopte languit vallend binnen voor de 5 – 2.

Maar ook nu weer scoorde de thuisploeg snel tegen. Linksachter Ulmer wandelde na een eentweetje met Hwang door het centrum en duwde de 6 – 2 voorbij Coucke. Met Hagi in de plaats van Ndongala probeerde coach Mazzu nog iets terug te doen. Berge kon nog voorzetten vanop rechts, Heynen kon koppen maar Stankovic tikte de bal nog over de lat. Coucke hield Daka nog van een doelpunt maar gescoord werd er niet meer en zo eindigde een moeilijke avond in Salzburg met 6 – 2 verlies.

Opstelling Red Bull Salzburg: Stankovic, Hwang, Szoboszlai (63’ Okugawa), Ramalho, Junuzovic, Ulmer, Minamino, Bernede, Håland (73’ Daka), Wöber en Kristensen (84’ Farkas).

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Uronen, Berge, Hrošovský, Heynen (86’ Onuachu), Ito (45’ Bongonda), Ndongala (73’ Hagi) en Samatta.

Doelpunten:

02’ : 1 – 0 : Håland
34’ : 2 – 0 : Håland
36’ : 3 – 0 : Hwang
41’ : 3 – 1 : Lucumí
45’ : 4 – 1 : Håland
45’ + 2’ : 5 – 1 : Szoboszlai
53’ : 5 – 2 : Samatta
66’ : 6 – 2 : Ulmer

Gele kaarten: 48’ Kristensen, 51’ Bernede, 59’ Bongonda, 84’ Samatta