wo 23 okt 2019, 21:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 4 Liverpool FC Liverpool FC

“Als het op de nuchtere cijfers aankomt is Liverpool misschien wel de beste ploeg in de wereld. 25 op 27 in de Premier League, ga er maar aan staan,” vertelde coach Mazzu voor de wedstrijd. “Maar Napoli is ook geen misse tegenstander en die hielden we op een punt. We moeten er vooral in geloven dat we tegen Liverpool opnieuw iets kunnen pakken.”

Geen selectieproblemen voor Mazzu, nagenoeg iedereen was fit. Ietwat verrassend posteerde de Genkse coach twee man in de spits. Onuachu mocht met zijn maatje Samatta opdraven. Bongonda, Heynen, Berge en Ito vormden het middenveld.

Liverpool coach Klopp strooide met lof: “Ik wil Genk niet groter maken dan ze zijn maar je wordt niet zomaar kampioen in België. Ze staan goed georganiseerd en proberen altijd te voetballen met flankaanvallers die goed naar binnen komen en daardoor ruimte geven aan snel oprukkende flankverdedigers. In eigen huis kunnen ze een vervelende tegenstander voor ons zijn.”

Bij Liverpool haakten Trent Alexander-Arnold (virale infectie) en Joel Matip (knieblessure) af. Egyptenaar Mo Salah reageerde goed na zijn eerste training op dinsdag en begon in de basis. Milner startte als rechter flankverdediger.

Oxlade-Chamberlain met het vroege doelpunt.

De wedstrijd begon meteen met een koude douche. Amper twee minuten ver waren we toen Oxlade-Chamberlain uithaalde van ver. De bal paste precies naast de verste paal buiten het bereik van Coucke. Genk antwoordde onmiddellijk met een uitbraak van Samatta. Alleen voor Alisson trapte de Tanzaniaan naast.

Bijna een identieke situatie vier minuten later. Alleen was het nu Onuachu die alleen op het Liverpool doel af mocht stormen. Dit keer was het de Braziliaanse doelman die met een puike save de gelijkmaker voorkwam. Twintig minuten in de wedstrijd was het Ito die aan de haal ging maar op het moment dat hij de laatste dribbel wilde inzetten struikelde Junya.

Aan de overkant zette Firmino met een listig hieltje Mané alleen voor Coucke maar onze doelman lag goed in de weg. Dan scoorde Samatta de gelijkmaker. Althans dat dacht iedereen maar de assistent had buitenspel gezien van Ito toen die vertrok voor de voorzet. Vanuit het VAR busje kwam de bevestiging al was het millimeterwerk. Mané stak nog eens goed diep voor Robertson maar die geraakte ook niet verder dan de borst van Coucke. Een verdienstelijke eerste helft voor onze jongens eindigde zo bij een 0 – 1 tussenstand.

Liverpool duwt door, Odey scoort tegen.

Genk kwam enthousiast uit de kleedkamer en Liverpool liet begaan. Tot net voor het uur de 0 – 2 uit de hemel kwam vallen. Van net buiten de zestien knalde Oxlade-Chamberlain mooi met buitenkant rechts en via de lat binnen. Samatta kopt vlak daarna een hoekschop voorlangs.

Met Ndongala in de plaats van Bongonda probeerde coach Mazzu voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Maar het waren de bezoekers die opnieuw scoorden. Salah stak diep tot bij Mané en die prikte de bal over Coucke tegen het net. Met nog drie minuten reguliere speeltijd op de klok deed Salah het zelf. Hij draaide goed weg van zijn bewaker en duwde de 0 – 4 binnen.

Een minuutje later scoorde Genk dan toch tegen. Ndongala legde breed en de ingevallen Odey scoorde vanuit de draai mooi zijn eerste doelpunt in de Champions League. In de absolute slotfase probeerde Odey het nog eens. Alisson had moeite met het schot en had twee pogingen nodig om de bal te stoppen. Uronen kwam net te laat om binnen te prikken. Daar bij bleef het. Genk verweerde zich moedig, kreeg zeker in de eerste helft ook kansen maar de regerende Europese kampioen was een maatje te groot. Eindstand: 1 - 4

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Ito (87' Hagi), Berge, Heynen, Bongonda (67’ Ndongala), Samatta en Onuachu (81’ Odey).

Opstelling Liverpool FC: Alisson, Fabinho, van Dijk, Lovren, Milner, Keïta, Firmino (80’ Origi), Mané, Salah, Oxlade-Chamberlain(74’ Wijnaldum)  en Robertson (64’ Gomez).

Doelpunten:

02’ : 0 – 1 : Oxlade-Chamberlain
57’ : 0 – 2 : Oxlade-Chamberlain
78’ : 0 – 3 : Mané
87’ : 0 – 4 : Salah
88’ : 1 – 4 : Odey

Gele kaarten: 70’ Gomez, 84’ Odey