za 02 nov 2019, 18:00
Eupen Eupen 2 - 0 KRC Genk KRC Genk

“Eupen is geen meeloper,” zegt Felice Mazzu. “Wat mij betreft staan ze onder hun waarde geklasseerd. We zullen top moeten zijn. Gelukkig heeft mijn team laten zien dat ze weerbaar zijn en daar ben ik tevreden over.”

Mazzu zag Jere Uronen uitvallen tijdens de wedstrijd tegen Antwerp. Een trap van Rodrigues op de enkel van onze linkerflankverdediger zorgde ervoor dat de Fin weken aan de kant moet blijven. Mæhle was wel weer fit en startte ook. De vervanger van Uronen was Wouters en Cuesta speelde in de plaats van Dewaest. Op het middenveld geen Heynen of Ito maar wel Hrošovský en Bongonda. Samatta kreeg rust, in zijn plaats startte Odey.

“Genk betekent voor ons een grote uitdaging,” vertelde Eupen coach San José. “Winnen in eigen huis zou mooi zijn maar Genk is een van de grootste ploegen in België. Ze zijn heel compleet en hebben een sterke aanval. Onze motivatie is in elk geval groot.”

San José had weinig redenen om zijn elftal om te gooien na de overwinning in Kortrijk van afgelopen week. Hij gaf dan ook het vertrouwen aan dezelfde basisspelers.

2 – 0 achterstand aan de rust.

Genk begon snedig aan de wedstrijd. Bongonda begon met een goede voorzet vanop links, doelman De Wolf haalde er de angel uit. Dan kon Onuachu koppen op een vrije trap van Wouters maar opnieuw kon de Eupense doelman gemakkelijk pakken. In minuut tien kwam de beste kans tot dan toe. Ndongala lanceerde Odey door het midden, Stephen duwde de bal voorbij De Wolf maar Verdon bracht redding op de lijn.

Tot minuut twintig bleef Genk de toon aangeven. Onuachu kon, onder druk van Verdon niet afwerken met het hoofd, De Wolf was sneller bij de bal toen Berge Hrošovský door het midden stuurde en de Eupense doelman stopte ook een verre loeier van diezelfde Hrošovský.

De eerste keer dat Eupen echt de neus aan het venster stak was het meteen raak. Wouters werkte een hoekschop weg met het hoofd, Verdon liftte de bal opnieuw in het pak waar Bolingi was blijven hangen om binnen te duwen. Amper twee minuten later verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong. Milicevic legde een vrije trap slim achter de Genkse verdediging en Amat kon eenvoudig binnen lopen.

Genk reageerde met een kopbal van Onuachu op voorzet van Berge maar die belandde opnieuw in de handen van De Wolf. Aan de overkant knalde Bautista hoog over toen Bolingi de bal slim teruglegde en Bautista kopte nipt voorlangs na een vrije trap van Milicevic. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft die eindigde bij een 2 – 0 tussenstand.

Geen doelpunten in de tweede helft.

Genk begon aan de tweede helft met Ito in de plaats van Ndongala. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Milicevic zette voor en Mæhle moest met het hoofd ontzetten voor de vrijstaande Bolingi. Schouteden sneed even later de Genkse zestien binnen. Zijn voorzetschot ging maar net voorlangs. Kort daarvoor week een voorzet van Ebrahimi af op het lichaam van Cuesta en hobbelde net naast het Genkse doel.

Met Samatta voor Odey bracht coach Mazzu vers aanvallend bloed. Een voorzet vanop rechts dwarrelde tot aan de tweede paal tot bij Bongonda. Theo knalde voorlangs en in de nasleep kon Onuachu niet goed koppen na een voorzet van Ito. Schouteden was kort daarna opnieuw gevaarlijk toen hij op aangeven van Milicevic voorbij Cuesta ging. De Limburger schoot voorlangs.

Met Hagi voor Bongonda zocht coach Mazzu, met nog een kwartier te gaan, meer impulsen vanuit het midden. Maar Eupen leunde massaal terug en loerde op de counter in de ruimte die Genk achterin wel moest weggeven. Gescoord werd er niet meer en de 2 – 0 nederlaag was een feit.

Opstelling KAS Eupen: De Wolf, Verdon, Amat, Blondelle, Beck, Ebrahimi, Cools, Schouteden, Milicevic (77’ Embalo), Bolingi (63’ Koch) en Bautista (87’ Toyokawa).

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Wouters, Berge, Hrošovský, Ndongala (45’ Ito), Bongonda (75’ Hagi), Onuachu en Odey (58’ Samatta).

Doelpunten:

20’ : 1 – 0 : Bolingi
24’ : 2 – 0 : Amat

Gele kaarten: 22’ Wouters