De U19 van KRC Genk heeft voor een schitterende stunt gezorgd in de UEFA Youth League door met 0-1 te winnen bij groepsleider Liverpool. Het enige doelpunt viel in de blessuretijd en werd gemaakt door de 16-jarige Sam Krawczyk. Door de knappe én verdiende uitzege behoudt Genk ook alle kansen om door te stoten naar de volgende ronde.

In het complex van de Liverpool Academy speelden onze beloften hun derde wedstrijd in de Youth League. Tijd voor revanche ook nadat de jonge Reds in Genk kwamen winnen met 0 – 2. Met Elliott, van den Berg en Brewster stelde Liverpool coach Lewtas drie spelers op die al mochten proeven van de A-kern. Om maar te zeggen dat het de thuisploeg menens was.

Sterke eerste helft van de Genkse beloften

De Genkse youngsters begonnen sterk aan de wedstrijd met al meteen een uitstekende schietkans voor Cuypers die de bal jammer genoeg niet kon kadreren. Genk bleef de toon aangeven in een wedstrijd aan een hoog tempo, maar kansen kwamen er niet tot in de twintigste minuut, wanneer Sierra mooi diep gestuurd werd. Elias poeierde de bal in de korte hoek, maar doelman Ojrzynski dekte die goed af en voorkwam de openingstreffer.

Amper twee minuten later legde Oyen goed terug tot bij Takidine. Die legde aan voor wat een prachtig doelpunt had kunnen zijn, ware het niet dat de bal uiteenspatte op de deklat. De eerste flauwe Liverpoolse tegenprik kwam in minuut 32 van de voet van Williams maar zijn schot(je) vormde geen probleem voor doelman Leysen. Ook het afstandsschot van Dixon-Bonner even later bracht de Genkse doelman niet in moeilijkheden.

Terug naar de overkant dan waar Saibari goed doorstak tot bij Takidine. Die trapte maar nipt over het doel. Kort daarna moest Boyes zijn doelman bijstaan op een hard schot van, opnieuw, Takidine. De centrale verdediger kopte de bal uit de kruising. Dixon-Bonner knalde nog, via de voet van Rommens, in hoekschop, maar gescoord werd er niet meer voor de rust, al moest doelman Leysen nog goed plat op een vrije trap van Elliott.

Krawczyk in blessuretijd

De tweede helft begon met een dot van een kans voor Longstaff, maar die trapte van dichtbij knullig over. Liverpool voerde tien minuten lang het hoge woord zonder kansen te creëren, maar dan namen onze jongens het heft weer in handen. Takidine haalde na een mooie combinatie de achterlijn en legde goed terug richting Cuypers, maar de pas strandde op een Liverpoolse voet.

Luca Oyen was in minuut 72 ei zo na de auteur van een wereldgoal, maar zijn magistrale krul ging aan de verkeerde kant van de kruising buiten. Doelman Leysen moest kort daarna een wegdraaiende voorzet vanop rechts wegzweven. Met Krawczyk in de plaats van Cuypers bracht coach Van Dessel vers aanvallend bloed en even later kwam ook Dwomoh Saibari vervangen.

De wedstrijd bleef gelijkopgaand. Dwomoh werd van de sokken gelopen toen hij een voorzet van Sierra wilde binnenduwen maar de Ierse scheidsrechter Hennessy weigerde naar de stip te wijzen. Centraal verdediger Vandermeulen slalomde kort voor affluiten nog de Liverpoolse zestien binnen om dan hard voorlangs te trappen. Vlak daarop ging Takidine aan de haal om dan Dwomoh diep te sturen. Doelman Ojrzynski was net iets sneller op de bal en kon ontzetten. Het winnende doelpunt viel toch, seconden voor affluiten. Dwomoh haalde uit, de doelman kon afweren, maar Krawczyk was goed gevolgd en duwde via de lat de verdiende winning goal binnen. Zo werd het een knappe overwinning voor onze U19, na een unieke prestatie!

Opstelling Liverpool FC: Ojrzynski, Williams, Norris, van den Berg, Boyes, Clarkson, Elliott, Longstaff, Brewster, Dixon-Bonner (65’ Cain) en Larouci (65’ Hill).

Opstelling KRC Genk: Leysen, Vandermeulen, Adewoye, Lambrix, Rommens, Didden, Takidine, Sierra, Cuypers (73’ Krawczyk), Saibari (81’ Dwomoh) en Oyen.

Doelpunten:

93’: 0 – 1  Krawczyk

Gele kaarten: 65’ Clarkson