Verdienstelijk Genk verliest nipt met 2 - 1 tegen Liverpool

05-11-2019

In een verdienstelijke wedstrijd hebben onze jongens nipt verloren van regerend Champions League kampioen Liverpool FC. In een volgepakt Anfield Stadium werd het 2 - 1 voor de thuisploeg.

“Alles geven en genieten van elk moment,” dat was het devies waarmee Felice Mazzu zijn basiself de wei in stuurde. “In een mythisch stadion spelen tegen misschien wel de beste ploeg ter wereld is niet voor velen weggelegd. In het leven en in voetbal is alles mogelijk dus waarom ook geen mirakel op Anfield,” vertelde de Genkse coach voor de wedstrijd.

Mazzu koos voor vijf man achterin. De Norre, Dewaest, Lucumí, Cuesta en Maehle bevolkten de verdediging.  Op het middenveld gaven Heynen en Berge dan ook nog eens verdedigende steun terwijl Hrošovský en Ito moesten zorgen voor de aanvoer naar enige spits Samatta.

Bij Liverpool mocht Genk product en Houthalenaar Divock Origi aan de wedstrijd beginnen net als Wijnaldum, Gomez en Alexander-Arnold.

Samatta veegt doelpunt Wijnaldum uit.

Genk voetbalde in de beginfase goed mee, Mæhle werd afgestopt vooraleer hij de achterlijn haalde, maar dan nam de thuisploeg over. van Dijk trapte op hoekschop in één tijd hoog over. Net voor het kwartier kwam Liverpool op voorsprong. Milner ging door over links en zette voor. De bal maakte een rare bots en week af op het lichaam van Dewaest tot in de voeten van Wijnaldum. Die tikte van dichtbij eenvoudig binnen.

Dan was het wachten tot in minuut 24 voor de volgende kans. Keïta mocht het zelfs twee keer proberen maar telkens toonde doelman Coucke zich de betere. Cuesta moest even later een pegel van Oxlade-Chamberlain met gevaar voor lijf en leden keren. De thuisploeg bleef de toon aangeven. Salah pikte een voorzet van Milner mee, maar de hoek werd iets te klein en de Egyptenaar trapte voorlangs. Diezelfde Salah kon even later voorzetten. Dewaest moest de bal voor de neus van Origi weg koppen. Na een duwtje van Salah miste Dewaest daarna zijn controle. Gelukkig knalde de Liverpoolse prijsschutter in één tijd naast.

En dan viel de gelijkmaker uit de lucht. Samatta dwong met de eerste Genkse kans van de wedstrijd een hoekschop af om die dan meteen aan de eerste paal overhoeks binnen te koppen. Dat gaf meteen vertrouwen en Heynen knalde kort daarna van net binnen de zestien maar nipt naast. Liverpool was nog twee keer gevaarlijk. Eerst mikte Origi vanuit een scherpe hoek naast en op slag van rust knalde Alexander-Arnold nog voorbij het doel. Dat was het laatste wapenfeit van de eerste helft en we gingen rusten bij een 1 – 1 tussenstand.

Oxlade-Chamberlain velt verdict voor verdienstelijk Genk.

De tweede helft begon met en bom van Origi. Vanop zo’n dertig meter nam hij Coucke onder vuur, maar die haalde de bal uit de verste hoek. En dan scoorde Oxlade-Chamberlain. The Ox nam aan, draaide rond zijn as en knalde buiten bereik van Coucke de 2 – 1 binnen. Genk probeerde te jagen, maar nam bijgevolg ook risico’s. Salah kon de bal meepikken, maar trapte zwak in de handen van Coucke. Aan de overkant kon Dewaest koppen op een vrije trap van Heynen. Ook deze poging viel in de handen van de doelman.

Dan kon Origi voorzetten, Salah liet lopen, maar Wijnaldum stuitte op Cuesta. Alexander-Arnold probeerde het op een afvallende bal, maar hij trapte hoog over. Dan haalde coach Mazzu Ito naar de kant voor Ndongala. Met nog acht minuten te gaan viel ei zo na de gelijkmaker. De Norre zette Heynen vrij voor doel, maar Bryan knalde op de vuisten van Alisson Becker. In de herneming kopte De Norre over.

Felice Mazzu ging all in met Bongonda en Onuachu voor Hrošovský en De Norre. Dat leverde net voor affluiten nog bijna een kans op toen Mæhle kon voorzetten. Alisson Becker moest ver uit zijn doel om de bal weg te plukken boven de hoofden van Samatta en Onuachu. Daar bleef het bij, een verdienstelijk KRC Genk verloor nipt met 2 -1 van de Europese kampioen.

Opstelling Liverpool FC: Alisson Becker, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Milner, Oxlade-Chamberlain (75’ Robertson), Fabinho, Wijnaldum, Salah, Origi (90’Firmino) en Keïta (75’ Mané).

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Dewaest, Lucumí, De Norre (85’ Onuachu), Berge, Heynen, Hrošovský (85’ Bongonda), Ito (68’ Ndongala) en Samatta.

Doelpunten:

14’ : 1 – 0 : Wijnaldum
40’ : 1 – 1 : Samatta
53’ : 2 – 1 : Oxlade-Chamberlain

Gele kaarten: 22’ Lucumí, 83’ De Norre

Scheidsrechter: Kruzliak (Slovakije)

 

Ouder Recenter