di 03 dec 2019, 20:45
Antwerp Antwerp 3 - 3 KRC Genk KRC Genk

Ook het bekeravontuur van KRC Genk is voorbij. Na een heroïsche wedstrijd waarin de ploeg een vroege voorsprong uit handen had gegeven, en daarna twee keer een achterstand had goedgemaakt, sneuvelde ze in een zenuwslopende strafschoppenreeks. Niet Genk, maar Antwerp mag naar de kwartfinales.

Een slechte start is dit seizoen voor Genk al te vaak nefast gebleken voor het vervolg van een wedstrijd, maar de blitzstart tegen STVV kreeg op de Bosuil zowaar een vervolg, met al snel een heerlijke actie van Joakim Mæhle, door onze Deense turbo zelf knap afgerond. Nadien moest KRC logischerwijze achteruit, onder druk van de thuisploeg, maar de 11 Genkies verdedigden zich kranig en toonden zich opvallend fel in de duels. Nodig ook, tegen een fysiek intens voetballende ploeg als Antwerp. Na een onderbreking van een tiental minuten door een lichtpanne, zocht en vond Antwerp de gelijkmaker, via Juklerød. Daarna kwamen we opnieuw meer opzetten, en opnieuw Mæhle werd maar ternauwernood van een tweede doelpunt gehouden. De 1-1 halfweg was billijk.

De tweede helft ging gelijk op, en Genk kwam niet meer echt in de problemen, tot Baby snoeihard tegen de kruising trapte en Mbokani de rebound in doel werkte. Maar het geluk stak KRC Genk voor een keer de hand toe: een lage voorzet werd door Hoedt in eigen doel verwerkt: 2-2. Beide ploegen gingen in de slotfase nog hun kans. Een pegel van Sander Berge zoefde over. Verlengingen dus.

Zenuwslopend werden die. Aan het eind van deel 1 leek Antwerp de kwalificatie naar zich toe te trekken, via alweer Mbokani, maar kort nadien maakte Ito na een prima uitgevoerde tegenaanval gelijk: 3-3! In de tweede verlenging was de opvallendste actie van doelman Maarten Vandevoordt. De 17-jarige had een topreflex in huis op een kopbal van dichtbij van de van Genk gehhuurde invaller Zinho Gano. Aan de overkant kwam Dries Wouters schuin alleen voor doel, maar Bolat klemde het schot. En een vrijschop van Wouters werd over de lat geduwd. Na 120 minuten cupvoetbal moest er nog een epiloog volgen.

In die strafschoppenserie nam Genk voorsprong, nadat Samatta en Berge al gescoord hadden, en Vandevoordt bij de tweede van Antwerp het schot van Hoedt keerde. Lucumí zette Genk op 1-3, maar Ito trapte de volgende over. Antwerp scoorde twee keer op rij en zo stond het 3-3. Dries Wouters trapte de vijfde penalty binnen het bereik van Bolat en Mbokani zette de laatste van de thuisploeg om. 4-3, en Antwerp door naar de laatste acht.
Voor KRC Genk rest nu enkel nog de competitie en een inhaalrace richting play-off 1, maar de prestatie was meer dan hoopgevend!

Opstelling: Vandevoordt, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Borges (108’ De Norre), Cuesta (81’ Wouters), Berge, Ndongala, Hrošovský (75’ Bongonda), Paintsil (68’ Ito), Samatta.

4’   0-1  Mæhle
  30’   1-1  Juklerød
  72’   2-1  Mbokani
  80’   2-2  Hoedt (owngoal)
104’   3-2  Mbokani
106’   3-3  Ito