Zoals kort na de wedstrijd aangekondigd onderneemt KRC Genk actie naar aanleiding van de spijtige gebeurtenissen rond de wedstrijd Napoli-Genk van afgelopen dinsdag. 

In een officieel schrijven aan de veiligheidsverantwoordelijke van SSC Napoli en de wedstrijdorganisatie van UEFA, heeft de club haar verontwaardiging geuit over de gang van zaken. 

Dat er ondanks vooraf gemaakte afspraken onvoldoende bussen waren om onze supporters naar het stadion te brengen, dat daardoor de veiligheid van onze supporters in gevaar is gebracht, en dat velen onder hen de wedstrijd maar gedeeltelijk of helemaal niet hebben kunnen bijwonen, is uiteraard onaanvaardbaar.

De wedstrijdverantwoordelijke van UEFA is meteen na de wedstrijd op de hoogte gebracht van de incidenten en heeft dat in zijn rapport opgenomen. 

De Champions League hoort voor elke voetbalfan een feest te zijn. Supporters moeten ook op verplaatsing hun club in de best mogelijke omstandigheden en op de meest veilige manier kunnen steunen.

KRC Genk rekent erop dat SSC Napoli haar verantwoordelijkheid neemt voor de gebrekkige organisatie en de ernstige gevolgen die daaruit zijn voortgevloeid. De vraag is gesteld op welke manier zij dat zullen compenseren.

Wij houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in dit dossier. 
KRC Genk wil haar meegereisde supporters uitdrukkelijk bedanken voor hun steun, hun geduld en hun begrip, en daarom heeft de club van haar kant beslist om 25 euro drankwaarde te schenken aan alle geregistreerde supporters die een ticket hadden voor de wedstrijd in Napoli.

Abonneehouders:                     automatisch gestort op de drankkaart vóór KRC Genk-Eupen
Niet-abonneehouders:             drankkaart af te halen in de ticketshop
op vertoon van identiteitskaart
                                                (vanaf donderdag 19 december en uiterlijk op zaterdag 14 maart)

Ouder Recenter