Kansloos verlies (2-0) op Anderlecht

22-12-2019

KRC Genk is terug naar af. De ploeg stelde onverwacht teleur en heeft dus niet geprofiteerd van het puntenverlies van alle ploegen in de top 6. Anderlecht was beter en maakte na rust het verschil.

De terugkeer naar de plaats waar KRC Genk vorig seizoen nog de titel pakte – toen nog het Vanden Stockstadion, intussen herdoopt in het Lotto Park – is een tegenvaller geworden. De start was nochtans veelbelovend, maar zowel Paintsil als Onuachu stootten op een uitstekende doelman Van Crombrugge. Nadien zakte Genk terug en nam het betere Anderlecht van de voorbije maanden de wedstrijd in handen, en de 0-0 stand halfweg was voor ons eerder gelukkig.

Na de rust ging het van kwaad naar erger. Anderlecht sloeg twee keer toe via Vlap, en behalve een rake kopbal van de pas ingevallen Samatta – terecht afgekeurd voor buitenspel – ging er van KRC Genk amper dreiging uit.

Zo werd het een kansloze nederlaag, daar waar de goeie trainingsweek de hoop op een langere reeks overwinningen flink had gevoed. Trainer Hannes Wolf had de slappe prestatie niet zien aankomen en verwacht op tweede kerstdag voor eigen publiek tegen Eupen een stevige reactie.


Opstelling
: Vandevoordt, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Neto (82’ Odey), Berge, Hrošovský, Ito, Bongonda (62’ Hagi), Paintsil, Onuachu (62’ Samatta).

Doelpunten
54’   1-0    Vlap
62’   2-0    Vlap

Gele kaarten:  -
Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Nicolas Laforge

 

Ouder Recenter