Verdiende thuiszege als afsluiter van 2019!

26-12-2019

KRC Genk heeft het kalenderjaar 2019 afgesloten met een verdiende thuisoverwinning.
Die had een stuk ruimer kunnen zijn, want de ploeg verzamelde een veelvoud aan kansen, en omdat Eupen uit een beperkt aantal kansen tegenscoorde, werd het spannender dan nodig. De hele Genkse familie kan met een goed gevoel oudejaar vieren en hoopvol naar 2020 kijken.

Coach Hannes Wolf had de basisploeg op drie plaatsen gewijzigd en wilde op deze tweede kerstdag een reactie zien na de slappe kost op Anderlecht. En die kwam er ook. Het eerste halfuur van de Genkies was prima. Vooral over rechts was er voortdurend dreiging, met een sterk duo Mæhle-Ito. Het was de Japanner die na een fraaie collectieve actie het enige doelpunt van de eerste helft maakte, laag met links.  

Na de rust ging KRC gedreven op zoek naar een tweede goal, maar Onuachu (2x) en Samatta lieten die eerst nog liggen. Uiteindelijk kon Onuachu toch de 2-0 binnenduwen, zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen toch ook al. De veiliger voorsprong bleef maar heel even staan, want aan de overkant viel uit het niets de 2-1. In het slot had Ito nog een tweede keer kunnen scoren, maar er was ook 2x een alweer secure Vandevoordt nodig om totaal onnodig puntenverlies te vermijden.

Het bleef bij 2-1: drie belangrijke punten om het jaar af te sluiten en een 9 op 12 om de hoop op play-off 1 levend te houden. De competitie ligt nu ruim drie weken stil. De meeste spelers kunnen genieten van een week vakantie. Op 4 januari vertrekt de selectie op winterkamp, opnieuw naar Benidorm.

Opstelling: Vandevoordt, Mæhle, Dewaest, Cuesta, De Norre (73’ Neto), Berge, Hrošovský, Ito, Samatta (85’ Wouters), Paintsil (64’ Bongonda), Onuachu.

Doelpunten
10’   1-0    Ito
60’   2-0    Onuachu
63’   2-1    Lazare Amani

Ouder Recenter