Sander Berge in 'doorbraak team' van Champions League!

30-12-2019

Prachtige erkenning voor Sander Berge! Onze Noorse middenvelder heeft van de UEFA een stek gekregen in het 'doorbraak team' van de Champions League. 

De UEFA heeft een elftal bekendgemaakt van jonge voetballers die in de voorbije groepsfase van de Champions League hun grote doorbraak hebben gerealiseerd. Sander Berge figureert in een driemansmiddenveld met Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Dani Olmo (Dinamo Zagreb, opgeleid door FC Barcelona).

In het prestigieuze elftal vertoeft Berge ondermeer nog in het gezelschap van de Franse wereldkampioen Benjamin Pavard (Bayern München, eerder door Hannes Wolf gekneed bij VFB Stuttgart), de Noorse sensatie Erling Haaland (topschutter bij Salzburg, zopas getransfeerd naar Borussia Dortmund) en  Lautaro Martínez (spitsbroeder van Romelu Lukaku bij Inter).

De keuze voor Berge wordt als volgt gemotiveerd: "Genk zat in een moeilijke groep, maar hun hoog opgeschoten Noorse middenvelder schitterde. Z'n voetbalintelligentie en leiderschap hebben intussen veel interesse gewekt."

Sander Berge miste geen minuut van de groepsfase. In Liverpool kreeg hij openlijk complimenten van coach Jürgen Klopp, in Napels hingen de Italiaanse journalisten aan zijn lippen over een mogelijke transfer naar de club van Dries Mertens.

Tot nader order is Sander Berge voetballer van KRC Genk (111 wedstrijd en 6 doelpunten), met een contract tot midden 2021. Maar dat hij vroeg of laat een stap hogerop zal maken, is duidelijk.
En de uitverkiezing van UEFA onderstreept opnieuw zijn talent en potentieel om het ooit te maken in een topcompetitie. 

 

 

Ouder Recenter