Met glansprestatie naar zesde plaats!

19-01-2020

KRC Genk is 2020 ingestapt met een ontzettend belangrijke uitoverwinning, na een zeer overtuigende prestatie. Geen gejammer over de tegenslagen van afgelopen week met blessures of ziekte, maar een sterke collectief statement. Deze groep wil naar play-off 1!

De gretigheid en dominantie waarmee onze ploeg de wedstrijd instapte vertaalde zich ook in doelgevaar: Onuachu kopte raak na een uitstekende aanval, maar voor de zoveelste keer dit seizoen zorgde een tussenkomst van de VAR voor een fikse domper op de vreugde. Opnieuw Onuachu (op Bossut) en Bongonda (een fladderend schot uit de tweede lijn) kwamen dicht bij de openingstreffer. Tussendoor vermeed Gaetan Coucke met een knappe beenveeg dat Essevee vanuit het niets toesloeg. De oververdiende voorsprong kwam er nadat een half weggewerkte voorzet van een alweer heel actieve Junuya Ito voor de voeten viel van Kristian Thorstvedt. Onze debutant kogelde de bal snoeihard in het dak van het doel: 0-1! Na een hakje van Ito stuitte Mæhle vanuit een schuine hoek nog op Bossut. Oppermachtig Genk in die eerste helft, enkel een extra doelpunt ontbrak.

Na de rust was de eerste grote kans alweer voor KRC: Bongonda zette Onuachu schuin alleen voor doel, maar onze lange Nigeriaan mikte naast. Het was maar uitstel, want een dikke minuut later was het alsnog 0-2. Sander Berge zette zich door, Junya Ito was goed gevolgd om de geloste bal hoog in de netten te kegelen. En toen moest het moment van Theo Bongonda nog komen. In zijn sas, in het stadion waar hij vorig seizoen nog vaak schitterde.
Hij maakte eigenhandig de 0-3. Theo vierde bescheiden, uit respect voor de supporters die hem gedurende twee periodes in zijn carrière zo hebben gesteund.

Behalve de noodgedwongen wissels van eerst Sander Berge en daarne Jere Uronen, viel er enkel goed nieuws te rapen in het Regenboogstadion. Deze prestatie was helemaal ‘af’, en zie: plots staan we mooi op de zesde plaats. Volgende week bevestigen in Gent!


Opstelling: Coucke, Mæhle, Dewaest, Cuesta, Uronen (82’ Limbombe), Berge (61’ Lucumí), Wouters, Ito, Thorstvedt (72’ Paintsil), Bongonda, Onuachu.

Doelpunten
23’   0-1   Thorstvedt
55’   0-2   Ito
63’   0-3   Bongonda

 

Gele kaarten:  Mæhle, Bongonda

Rode kaarten

Scheidsrechter:  Alexandre Boucaut

Ouder Recenter