Ally Samatta naar Aston Villa

20-01-2020

De overgang van Mbwana Ally Samatta naar Aston Villa is helemaal afgerond. KRC Genk bereikte een volledig akkoord met de Engelse club. Eerder doorstond Samatta al z'n medische testen en ook zijn werkvergunning is intussen in orde gebracht.
Daarmee komt een einde aan vier mooie jaren van Samatta in Genk en ziet hij z’n droom in vervulling gaan: spelen in de Premier League, als allereerste Tanzaniaan.

Ally Samatta streek eind januari 2016 neer in Genk en ontpopte zich tot een complete en vlotscorende spits. In die vier jaar speelde hij 191 wedstrijden in het shirt van KRC en daarin was hij goed voor 76 doelpunten. Vorig seizoen had hij een belangrijk aandeel in de landstitel, met 23 goals in 38 competitiewedstrijden. In de Europese campagnes geraakte hij aan 17 doelpunten, waarvan 3 dit seizoen in de Champions League. Ook daarin was hij de eerste vertegenwoordiger van z'n land.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de club gunt iedereen bij KRC Genk de goedlachse Samatta z’n droomtransfer. De club dankt hem hartelijk voor de vele mooie momenten en wenst Ally ontzettend veel succes in Engeland en in zijn verdere carrière.

Er komt zeker nog een moment waarop Samatta afscheid neemt van het publiek en onze supporters 'Samagoal' op een gepaste manier kunnen uitwuiven.

Ally Samatta, voor altijd ons hart.

Ouder Recenter