za 01 feb 2020, 18:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 Charleroi Charleroi

KRC Genk heeft een einde gemaakt aan de reeks van Charleroi van 13 wedstrijden zonder nederlaag. De 1-0 overwinning was nipt, maar wel verdiend. Op basis van een uitstekende eerste helft, waarin de thuisploeg op kwaliteit en energie over Charleroi heen denderde, en een moeilijker tweede, waarin werd gestreden voor elke morzel grond.

Weer een cruciale wedstrijd in de lange eindsprint naar play-off 1, en met tegenover ons een ploeg die al een heel seizoen bijzonder stabiel blijkt. Maar de Genkies vertoonden geen sporen van de moeilijke week - vertrek Sander Berge, weer een geblesseerde met Møller Dæhli - en kwamen fris, levendig en gretig voor de dag. De eerste helft was grotendeels eenrichtingsvoetbal. Het zat weer niet echt mee, want een schot van Hrošovský ging via Mæhle in doel maar de vlag was (terecht) omhoog. De Zebra's ontsnapten aan rood na een opzettelijke handsbal, en Jere Uronen mikte de penalty binnen het bereik van doelman Penneteau. Op rechts trokken Ito en Mæhle steeds weer sporen van vernieling in de verdediging van Charleroi. Op een teruglegger van Ito maakte Hrošovský enig mooi het oververdiende doelpunt, achter z'n steunbeen. Z'n allereerste in het shirt van Genk.

Na rust corrigeerde Charleroi een aantal zaken en ging het met veel energie en inzet op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging stond pal. Jhon Lucumí en Sébastien Dewaest werkten veel ballen weg, debutant Thomas Didillon deed de rest, met heel veel présence. Voorin bleef Paul Onuachu enorm veel werk verrichten, maar de echte omschakelingsmomenten werden net iets te weinig benut. Helemaal aan het eind verscheen Théo Bongonda nog schuin alleen voor doel, maar hij liet de 2-0 liggen.

Hoedanook een hele fraaie en bijzonder deugddoende overwinning voor de groep, de staf en de hele club. Er stond een blok, er is voor rust prima gevoetbald en nadien gevochten als leeuwen. Op die manier, met die mentaliteit, kan het nog een hele mooie lente worden. Volgende week naar de Bosuil!

Opstelling: Didillon, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Uronen (90' De Norre), Cuesta (84' Eboue), Wouters, Ito, Hrošovský (73' Thorstvedt), Bongonda, Onuachu.

39’   1-0   Hrošovský

Gele kaarten:  Mæhle, Onuachu