Premier League: Berge nu al geliefd, Samatta scoort z'n eerste

02-02-2020

De twee pas naar de Premier League vertrokken sterkhouders van KRC Genk laten al van zich spreken: Sander Berge is na z'n eerste optreden voor Sheffield United al erg geliefd bij de supporters en Ally Samatta maakte z'n eerste officiële doelpunt voor Aston Villa. In totaal vijf ex-Genkies kwamen zaterdag in de Engelse hoogste klasse aan de aftrap.

We mogen het bijna een droomdebuut noemen: Sander Berge stond twee dagen na z'n transfer naar Sheffield United al meteen in de basis, in de uitwedstrijd bij Crystal Palace. Hij stond 67 minuten op het veld, aan de rechterkant van een driemansmiddenveld. Sheffield won met 0-1 en staat voorlopig op een onverhoopte zesde plaats. Berge kreeg vroeg in de wedstrijd een dot van een kans, maar liet ze liggen. Voorts was hij nuttig en balvast, maar hij heeft volgens zijn coach wel nog wat aanpassing nodig. Logisch. 
De fans van 'The Blades' zijn in elk geval heel blij met de recordaankoop van hun club. Ze hebben ook al gemerkt dat Berge een hoge aaibaarheidsfactor heeft. Het gevolg is dat Berge nu al een hoogsteigen supporterslied heeft gekregen. Via volgende link kan je het moment bekijken waarop 'onze' Sander Berge na afloop van de wedstrijd werd bezongen.  
https://twitter.com/SheffieldUnited/status/1223666279413878785

Ally Samatta maakte eerder deze week al z'n debuut voor zijn nieuwe club Aston Villa, met winst tegen Leicester in de League Cup. Samatta stond ook dit weekend in de basis, en hij heeft in z'n allereerste wedstrijd in de Premier League al meteen z'n eerste doelpunt gemaakt. Villa verloor wel bij Bournemouth (2-1). Samatta zorgde bij 2-0 voor de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in. Aston Villa staat als zeventiende net boven de degradatiestreep. 

In totaal stonden zaterdag liefst VIJF gewezen spelers van KRC Genk aan de aftrap van een wedstrijd in de Premier League. Behalve Berge en Samatta begonnen ook Leandro Trossard, Christian Kabasele en Christian Benteke aan de wedstrijd van hun ploeg. Trossard speelde de hele wedstrijd voor Brighton (3-3 bij West Ham), Kabasele maakte ook de 90 minuten vol bij Watford (2-3 verlies tegen Everton) en Christian Benteke was 76 minuten van de partij voor 'Palace' tegen het Sheffield van Berge (0-1 verlies dus). 

En dan was er uiteraard ook nog Kevin De Bruyne. Die verloor vandaag met Manchester City bij  Tottenham (2-0). Zo werden het dus ZES gewezen spelers van KRC Genk die op deze speeldag in de basis stonden in de Premier League. Een prachtig succes voor onze club. 

Ouder Recenter