Uit de top zes na late nederlaag

01-03-2020

KRC Genk weet waar het aan toe is: enkel 6 op 6 in de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie zal ons naar play-off 1 brengen. Maar als de ploeg dezelfde inzet en passie toont als tegen de leider, dan komt het wel goed.  

Bloemen en een fotokader voor Philippe Clement en zijn assistent Johan Van Rumst bij hun terugkeer naar de Luminus Arena: KRC Genk is de kampioenenmakers niet vergeten. Maar al snel was het bittere ernst, met een heel vroege tegengoal van de jonge De Ketelaere op voorzet van Diatta, en het prompte antwoord van Junya Ito, die een verkeerde terugspeelbal afstrafte. De snelle gelijkmaker gaf de Genkies energie en doelman Mignolet groeide uit tot de beste Bruggeling, ondermeer door een topsave op een fijn geborstelde vrije trap van Ito. Hoofdrol ook voor scheidsrechter Lambrechts en zijn metgezellen in het VAR-busje: geen rood voor een gevaarlijke elleboog van Balanta tegen de slaap van Sébastien Dewaest, geen strafschop voor overduidelijk handspel van Rits, al mocht Eboue Kouassi ook niet mopperen na een forse ingreep op De Ketelaere. 

Na de rust werd het al helemaal een gevecht. Op een bepaald moment zelfs een gevecht in regel, toen Diatta weigerde de bal af te geven aan Dries Wouters. Ze hingen even met z'n allen aan elkaar, inclusief invallers, terwijl de trainers alle brandjes probeerden te blussen. Qua voetbal zette Kristian Thorstvedt Mignolet nog een paar keer aan het werk, en kwamen we goed weg toen zowel De Ketelaere als Schrijvers de paal troffen, en Rits van dichtbij op Thomas Didillon besloot. Om nogal onverklaarbare redenen kregen noch Balanta, noch Diatta, noch Mata een tweede gele kaart. Genk toonde tomeloze inzet en probeerde alles om de zege te pakken, maar Club maakte dan wel wat overtredingen - 22 tegen 15 - maar gaf defensief amper een krimp. Het venijn zat in de staart, toen de ingevallen Okereke een bal in de box dropte en Rits die in de verste hoek kopte: 1-2, een spijtige nederlaag die de zaken nu helemaal op scherp zet. Winnen in Oostende en winnen in de slotmatch tegen concurrent KV Mechelen: er zit niks anders op om toegang te krijgen tot play-off 1. 

Opstelling: Didillon, Cuesta, Dewaest, Lucumí, Wouters (90' Paintsil), Kouassi, Hrošovský, Ito, Thorstvedt, Bongonda (80' Limbombe), Møller Dæhli (58' Odey).


Doelpunten
  3’   0-1  De Ketelaere
  9'   1-1  Ito
89'   1-2  Rits

Gele kaarten:  Wouters, Kouassi

Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Erik Lambrechts

Ouder Recenter