15-04-2020

KRC Genk mag komend seizoen hoedanook weer Europa in: de Genkse U18 zijn nu toch officieel bevestigd als landskampioen en kwalificeren zich zo voor de Youth League, weliswaar het ‘tweede spoor’, zonder groepsfase.

Anders dan vorig seizoen, toen de beloften dezelfde Europese groepsfase afwerkten als de A-ploeg, komt de U18 van KRC Genk nu samen met 31 andere jeugdkampioenen in een eerste voorronde met rechtstreekse uitschakeling terecht. In principe kennen we op dinsdag 1 september de tegenstrever in die eerste ronde, die op 30 september en 21 oktober wordt afgewerkt. Een eventuele tweede ronde staat gepland op 4 en 25 november. Van de 31 mogelijke tegenstrevers zijn nog maar vier namen officieel gekend: Maccabi Haifa (Israël), Hammarby (Zweden), Rosenborg (Noorwegen) en Kairat (Kazachstan).

De ploeg moet twee voorrondes overleven om in 2021 uit te kunnen komen tegen een van de acht groepswinnaars.

Sportief directeur van de jeugd Koen Daerden:
"Ons doel moet zijn om er na Nieuwjaar nog bij te zijn. Al kan een offday nu wel meteen fataal zijn, terwijl we vorig seizoen verzekerd waren van zes groepswedstrijden. Dat we opnieuw kampioen zijn geworden, ook in de U16 weer, zegt wel iets. In de oudste leeftijdsgroepen haal je dat soort eindresultaten niet enkel op basis van pakweg fysieke parameters. Het zegt iets over de goeie balans in de kern en over de individuele kwaliteit van spelers die het verschil kunnen maken. Zowel in de U18 als U16 zitten we met een talentrijke lichting. Doordat ze zich nu opnieuw kunnen meten met de allerbesten van hun generatie in Europa, kunnen ze een belangrijke stap zetten in hun ontwikkeling richting eerste elftal."

In elk geval: proficiat voor de titel!

 

Ouder Recenter