De strijd tegen COVID-19 is nog lang niet gestreden. Dat besef groeit stilaan meer en meer. De druk op ziekenhuizen en hun personeel is immens en dat zal nog een hele tijd zo blijven. Daarom trokken de spelers van KRC Genk naar het ziekenhuis Oost-Limburg om er het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.

Na zeven weken lockdown neemt de coronamoeheid toe bij heel wat mensen. Dat is niet helemaal onlogisch, al is het duidelijk dat het virus ons nog een hele tijd zal teisteren. Daarom is het essentieel dat onze aandacht niet mag verslappen, én dat we alle helden die zich actief inzetten in de strijd tegen corona moeten blijven steunen.

Het zorgpersoneel van het ZOL Genk speelt zo’n cruciale rol. Om dat in de verf te zetten, kregen ze gisteren bezoek van de spelers van KRC Genk. Ze goochelden met voetballen zodat de ZOL-medewerkers en -patiënten heel even hun zinnen konden verzetten. Tenslotte gaven de spelers hun helden van het ZOL een welverdiend applaus. Een klein gebaar dat zichtbaar veel deugd deed.

Michelle Ocampo, verpleegkundige ZOL op afdeling K25:

“We hebben het bezoek van KRC Genk van achter het raam op onze COVID-afdeling kunnen volgen. We vonden het súper dat de spelers ons kwamen verrassen. Het geeft ons een boost om door te zetten en het virus met al onze kracht te blijven bestrijden.”

Bryan Heynen (KRC Genk):

“Voor een keer zijn de rollen omgedraaid. Nu zijn wij de fans. Onder de zorgverleners hier in het ZOL zitten ongetwijfeld mensen die ons een heel seizoen steunen. Nu is het onze beurt om te tonen dat zij ook op onze steun kunnen rekenen."