Bekijk kalender seizoen '20 - '21/ Wat bij wedstrijden met beperkt publiek?

08-07-2020

Zonet maakte de Pro League de nieuwe speelkalender voor het seizoen '20 - '21 bekend. KRC Genk start meteen met een verplaatsing naar KV Oostende op zaterdag 8 augustus om 19.00 uur. Bekijk hier onze vijf eerste wedstrijden:

  • Zaterdag 08-08 om 19.00 uur: KV Oostende - KRC Genk
  • Zaterdag 15-08 om 16.30 uur: KRC Genk - Antwerp
  • Zaterdag 22-08 om 20.45 uur: Zulte Waregem - KRC Genk
  • Zondag 30-08 om 18.15 uur: KRC Genk - Standard
  • Zondag 13-09 om 18.15 uur: RSC Anderlecht - KRC Genk

Alle andere speeldagen moeten nog bevestigd worden. Bekijk hier de volledige kalender.

Wedstrijden met beperkt publiek?

Onze eerste thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen mogen we niet spelen in een vol stadion. Dat staat vast. Wel bestaat de mogelijkheid om wedstrijden voor een beperkt publiek te organiseren: hiervoor zijn we genoodzaakt een alternatieve regeling op basis van opgelegde veiligheidsmaatregelen van de overheid en de Pro League uit te werken.

In afwachting daarvan hebben we in samenwerking met het OSV en de veiligheidsdiensten een plan uitgewerkt om een beperkt toeschouwersaantal toe laten in de Luminus Arena. Wanneer de richtlijnen van de overheid en Pro League bekend zijn, zullen we ons plan daaraan toetsen en communiceren.

Wat met verlengde abonnementen?

Wedstrijden met beperkt publiek zullen geen deel uitmaken van de verlengde abonnementen. Dat zou niet eerlijk zijn voor onze abonnees. Zo zouden sommigen in het nadeel zijn en mogelijk minder (top)matchen kunnen bijwonen. Daarnaast zal er bij deze wedstrijden geen sprake zijn van een optimale voetbalervaring waar onze abonnees recht op hebben.

De verlengde abonnementen zijn daarom geldig vanaf het moment dat we weer met z’n allen naar het stadion mogen komen. Dus vanaf het moment we onze abonnees weer een optimale voetbalervaring kunnen bieden. We garanderen dat de verlengde abonnementen pas verlopen na minstens zes thuiswedstrijden in een gevuld stadion. Meer weten? Raadpleeg de meest gestelde vragen.

Ouder Recenter