Zondag komt Club Brugge op bezoek in de Luminus Arena. Het duel brengt de jongste twee kampioenen tegenover elkaar. Club is aan het seizoen begonnen met een nederlaag in de bekerfinale en twee verliesbeurten in z'n eerste twee competitiewedstrijden in Jan Breydel. Trainer Philippe Clement zal z'n ploeg op scherp zetten voor de confrontatie met z'n ex-club. 

Onderlinge confrontaties

KRC Genk speelde in het verleden al 90 wedstrijden tegen Club Brugge. Daarvan werden er 28 gewonnen, en 21 gelijk gespeeld. Van de laatste tien thuiswedstrijden won onze ploeg er zes, en werd het 3 keer een gelijkspel. Enkel op 1 maart van dit jaar kon Club Brugge de drie punten meegraaien, na een felbevochten wedstrijd met nogal wat gecontesteerde fases. 

Eerste selectie voor Pierre Dwomoh

Coach Hannes Wolf voert een wijziging door ten opzichte van de selectie die naar Sclessin afzakte: Pierre Dwomoh komt in de kern ten nadele van Elias Sierra. Voor de zestienjarige Dwomoh is het de allereerste officiële wedstrijdselectie.

Voor Kristian Thorstvedt komt deze wedstrijd nog net te vroeg, Bryan Heynen hoopt in de komende week de training weer op te drijven.