zo 30 aug 2020, 13:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 2 Club Brugge Club Brugge

KRC Genk zag in de slotfase van een boeiende tweede helft een verdiend punt nog ontglippen. Club Brugge had voor de rust de bovenhand, maar onze ploeg knokte zich na rust naast en bij vlagen ook over Club Brugge. Een zege had zelfs gekund, maar aan het eind blijven we zonder punten achter.

Op 1 maart was de wedstrijd tegen Club Brugge de laatste met publiek in de Luminus Arena, het toeval wil dat deze Genk-Club de laatste zonder supporters was.

In een moeilijke eerste helft was Club het gevaarlijkst. Carlos Cuesta veegde een bal van de lijn, Danny Vukovic vermeed met een geweldige parade de 0-1 van Vormer, maar op een kopbal van Vanaken moest onze Aussie zich wel gewonnen geven. Aan de overkant was er dreiging met een schot (over) van Junya Ito.

De tweede helft was nog geen 30 seconden ver of Mata stond op de voet van Theo Bongonda: strafschop. Cyriel Dessers - trefzeker in de voorbereiding én vorig seizoen bij Heracles foutloos vanaf 11 meter - schoot pardoes tegen de paal. Een kwartier later kwam er een nieuwe kans vanaf de stip, opnieuw na een fout op (de nu doorgebroken) Bongonda. Theo zette zichzelf achter de bal en maakte gelijk: 1-1

Het leek alsof we ook over Club zouden gaan, de wedstrijd was gekanteld. Maar in de slotfase kopte Badji op een (onterechte?) corner nog de 1-2 tegen de touwen. Het slotoffensief leverde geen gelijkmaker meer op. Zuur, bitter.

Vukovic, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen (91' Arteaga), Muñoz, Kouassi (85' Nygren), Ito, Bongonda, Møller Dæhli (78' Oyen), Onuachu.

22'  0-1 Vanaken
60'  1-1 Bongonda (pen)
83'  1-2 Badji