KRC Genk Esports gaat strategisch partnership aan met Nederlandse AZ

01-10-2020

KRC Genk en AZ Alkmaar gaan intensief samenwerken op het gebied van Esports. Onderdeel van het partnership is de deelname van onze Player Gilles Bernard aan de Nederlandse eDivisie, één van de sterkste competities ter wereld. De 24-jarige Limburger zal dit jaar samen met Dani Visser het eDivisie-team van AZ vormen.

Met de samenwerking willen we elkaar versterken en ondersteunen op het gebied van commerciële activiteiten, events en sportieve resultaten. Naast de deelname van Gilles aan de Nederlandse eDivisie zal er dus ook samen content gemaakt en kennis gedeeld worden.

Internationale ambities

Dat we bij KRC Genk ambitieus inzetten op Esports, is al langer gekend. Gisteren lanceerden we een unieke visuele identiteit én een exclusief content- en gamingplatform voor het gloednieuwe merk KRC Genk Esports. Daarnaast maakten we bekend dat Corda Campus en Philips hoofdpartners worden van ons Esports-project. Én nu zetten we onze ambities kracht bij met deze internationale samenwerking met AZ Alkmaar

Met KRC Genk Esports willen we niet alleen in België Esports-fans bereiken maar ook internationaal. Door het team van AZ sportief te versterken, kunnen wij als Belgische club een nieuw publiek aanspreken. Een duidelijke win-winsituatie.”

Bram Bartels, Coordinator KRC Genk Esports

Wereldranking

KRC Genk Esports wilt dit seizoen internationaal hoge ogen gooien. Onze pro player Gilles Bernard (top 64 wereldwijd) kijkt er alvast naar uit om te spelen in de Nederlandse eDivisie. 

"De Nederlandse eDivisie is één van de beste competities wereldwijd. Ik wil me ook op dit podium bewijzen en me zo kwalificeren voor de Regional Playoffs."

Gilles Bernard, ePlayer KRC Genk Esports

Wil jij alle updates over KRC Genk Esports op de voet volgen? Ga snel naar krcgenk.gg.

Ouder Recenter