Tien Genkse internationals uitgezwermd: Arteaga met Mexico in Nederland

06-10-2020

Met tien zijn ze, de Genkies die vertrokken zijn voor opdrachten met hun nationale ploeg. De ene enkel voor vriendschappelijke wedstrijden, de andere voor WK-kwalificatie, Nations League of een Play-Off voor het komende EK. Sommigen zullen pas op vrijdag 16 oktober, twee dagen voor de wedstrijd tegen Charleroi, weer bij de groep in Genk aansluiten. 

Gaat u even zitten voor het lijstje internationals dat is uitgezwermd:

A-internationals

Gerardo Arteaga (Mexico)
Cyriel Dessers (Nigeria)
Patrik Hrosovsky (Slovakije)
Junya Ito (Japan)
Jhon Lucumí (Colombia)
Joakim Maehle (Denemarken)
Paul Onuachu (Nigeria)
Jere Uronen (Finland)


Beloften

Kristian Thorstvedt (Noorwegen)
Bastien Toma (Zwitserland)


Voor Gerardo Arteaga is het de eerste selectie sinds begin oktober vorig jaar. Op zijn tweeëntwintigste kan hij zijn zesde cap pakken voor een groot voetballand als Mexico, dat op bezoek is in Europa. Ze spelen twee oefeninterlands in Nederland: eerst in Amsterdam tegen Oranje, daarna in Den Haag tegen Algerije. 

Cyriel Dessers en Paul Onuachu 
zijn naar Oostenrijk afgereisd voor een oefenkamp met Nigeria in Karinthië en wedstrijden tegen Ivoorkust en Tunesië. Voor Cyriel - hij heeft een Nigeriaanse moeder - wordt het een speciaal debuut. Hij was eerder dit jaar al eens opgeroepen, maar toen gooide corona roet in het eten. Hij krijgt in de selectie het gezelschap van zijn Genkse spitsbroeder on fire, topschutter Onuachu. 

Hrosovsky moeet flink aan de bak met Slovakije, met drie wedstrijden in zeven dagen: EK-play-off tegen Ierland, en daarna nog twee keer Nations League, in Schotland en thuis tegen Israël.  

Junya Ito is net als Mexico op oefenstage in Nederland, met enkel de Europese Japanners. Ito speelt straks vriendschappelijk tegen Kameroen en Ivoorkust.  

De enige die over de plas moet is Jhon Lucumí. Hij is via Portugal naar Colombia gevlogen en heeft opdrachten voor de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie, tegen Venezuela en in Chili. Niet van de poes. 

Joakim Mæhle is er na zijn debuut in september tegen de Rode Duivels opnieuw bij voor de matchen tegen de Faroer, Ijsland en Engeland. De laatste twee in de poulefase van de Nations League. 

Jere Uronen heeft met Finland ook drie opdrachten: in Polen en in Helsinki tegen Bulgarije en Ierland. 

En dan zijn er nog de jongeren Kristian Thorstvedt en Bastien Toma. Zij spelen met de U21 van Noorwegen en Zwitserland elk twee kwalificatiewedstrijden voor het Beloften-EK. Thorstvedt met de Noren in Portugal en tegen Wit-Rusland, Toma met de Zwitsers in Georgië en tegen Liechtenstein. 

We hopen al onze internationals in goede gezondheid terug te kunnen begroeten in de aanloop van de wedstrijd van zondagavond 18 oktober, tegen leider Charleroi. 

 

Ouder Recenter