Moske Mantels op bezoek in de Luminus Arena

07-10-2020

Hoog bezoek vandaag in de Luminus Arena. Moske Mantels, oud-speler van Thor Waterschei, mocht het heilige gras nog eens betreden. De Thoriaan had een grote wens om nog eens af te zakken naar het stadion, de glimlach op zijn gezicht sprak dan ook boekdelen.

Moske Mantels is een oud-speler van Thor Waterschei. Hij maakte deel uit van de fameuze voorlijn samen met Jean Leroux en Leon Ritzen. Samen zorgden ze voor menig succes bij de geel-zwarten. Mantels werkte destijds in de mijn als machinist van een kooltreintje. 's Avonds trok hij zijn voetbalschoenen aan voor de trainingen van zijn club. Zijn debuut maakte Moske op 16-jarige leeftijd voor maar liefst 28.000(!) toeschouwers. Voetbal betekende alles voor Moske, Thor was zijn club. 

In 1919 ontstond de mijnploeg Waterschei's Sport Vereeniging T.H.O.R. met geel en zwart als clubkleuren. De club sloot zich in 1925 aan bij de Belgische Voetbalbond en kreeg stamnummer 553. Uiteindelijk werd de naam in 1961 gewijzigd naar Koninklijke Sportvereniging Waterschei T.H.O.R. Genk, in de volksmond 'Thor Waterschei'. De club speelde 15 seizoenen in de hoogste afdeling en won twee Belgische bekers (1980 en 1982). Het hoogtepunt kwam er in 1982/1983 in de Europese Beker voor Bekerwinnaars. In de kwartfinale kon Thor Waterschei het grote Paris Saint-Germain uitschakelen. In de halve finale verloren ze van Aberdeen, eindwinnaar van de Europese Beker voor Bekerwinnaars. In 1988 fusioneerde de club met KFC Winterslag tot KRC Genk. 

Vandaag bracht bracht Moske Mantels samen met zijn zoon een bezoek aan de Luminus Arena. Algemeen Directeur Erik Gerits nam ruim de tijd om hen te ontvangen en rond te leiden in het stadion. Moske is abonneehouder bij KRC Genk. Hij wordt momenteel behandeld voor prostaatkanker. We wensen hem een spoedig herstel en hopen hem snel terug te verwelkomen in de Luminus Arena.

Ouder Recenter